Tres illencs en una producció que es presenta al prestigiós festival de teatre clàssic d'Almagro

El mallorquí Sebastià Bover i les menorquines Laura Sintes i Eva Febrer hi participen amb la companyia de dansa Issé

Laura Sintes (directora musical) a la flauta, Eva Febrer al violí i Sebastià Bover en el paper de Céphale.
Ara Balears
02/05/2018
2 min

PalmaL’espectacle 'La Dansa de Céphale et Procris, Arden' es presentarà el 21 de juliol al 41è Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro. La producció, formada per actors, músics i ballarins d’àmbit internacional, compta amb la participació del mallorquí Sebastià Bover en el paper de Céphale, de les menorquines Laura Sintes com a flautista i directora musical i d'Eva Febrer com a violinista.

'Arden', que es va estrenar a final de març al Théâtre d’Auxerre, és una 'tragédie-ballet' obra del coreògraf Nick Nguyen i de Chantal Lapeyre, professora de la Université d’Artois, que n’ha fet el llibret. Susana Egea n'és la directora d’escena. Aquest espectacle de dansa barroca està basat en el mite de Cèfal i Procris. La producció és a càrrec de la companyia de dansa Issé, amb la col·laboració de Música a Escena i de Il Gesto Armónico, grup del qual les dues menorquines formen part.

Carreres dels actors

Laura Sintes s’especialitzà en flauta barroca i del Renaixement. És titulada pel Conservatori de Tolosa i musicòloga i màster en Interpretació de la Música Antiga per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on s’ha graduat amb un treball de recerca sobre la dansa barroca i actualment imparteix classes de dansa per a músics. S’ha format en dansa amb especialistes com Françoise Denieau, Anne-Marie Gardette, Irene Ginger i Nick Nguyen. Juntament amb Dimitri Kindynis fundà el 2014 Il Gesto Armonico, al qual posteriorment s’uní Eva Febrer, creat amb la voluntat d’explorar, estudiar i interpretar els diferents repertoris de música de cambra dels segles XVII i XVIII tot seguint criteris històrics i instruments originals.

Eva Febrer es llicencià en Interpretació (violí) al Conservatori Superior de les Illes Balears, i posteriorment en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja. També cursà un postgrau en Violí Històric de dos anys a l’ESMUC. Es formà també amb Sigiswald Kuijken a l'Acadèmia Europea Villa Bossi, i després a l'Acadèmia Internacional d'Estiu de la Petite Bande i, així mateix, amb l'Ensemble-Akademie Freiburg i la Freiburger Barockorchester. Eva combina la tasca docent (imparteix classes de violí, violí històric i música de cambra) al Conservatori de Menorca, amb la interpretativa.

Sebastià Bover és professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia a Barcelona. Va cursar el Grau Superior d'Interpretació (piano) a Catalunya i posteriorment va fer un postgrau en Composició a la Universitat Autònoma de Barcelona. Molt interessat en els lligams entre els diferents llenguatges del cos i de la música, s’inicià en dansa clàssica i dansa antiga a Barcelona. Ha actuat al Konzerthaus de Berlín, a l’Auditori de Barcelona, al Cercle Maldà, al Centre Born, i al Cercle del Liceu, entre altres llocs. Ha impartit classes de dansa tradicional a Anglaterra i Alemanya, i és convidat habitualment a Itàlia i França. Des del 2016 fa cursos de dansa barroca al Conservatori d’Auxerre amb Nick Nguyen.

Tot i que els tres illencs s’havien anat trobant per separat en altres produccions i projectes (l’'Orfeo' de Monteverdi al teatre de Sarrià, 'Les Indes Galants' de Rameau a l’Auditori de Barcelona, entre d’altres), aquesta és la primera vegada que tots tres coincideixen.

stats