Cultura 02/05/2018

Tres illencs en una producció que es presenta al prestigiós festival de teatre clàssic d'Almagro

El mallorquí Sebastià Bover i les menorquines Laura Sintes i Eva Febrer hi participen amb la companyia de dansa Issé

Ara Balears
2 min
Laura Sintes (directora musical) a la flauta, Eva Febrer al violí i Sebastià Bover en el paper de Céphale.

PalmaL’espectacle 'La Dansa de Céphale et Procris, Arden' es presentarà el 21 de juliol al 41è Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro. La producció, formada per actors, músics i ballarins d’àmbit internacional, compta amb la participació del mallorquí Sebastià Bover en el paper de Céphale, de les menorquines Laura Sintes com a flautista i directora musical i d'Eva Febrer com a violinista.

'Arden', que es va estrenar a final de març al Théâtre d’Auxerre, és una 'tragédie-ballet' obra del coreògraf Nick Nguyen i de Chantal Lapeyre, professora de la Université d’Artois, que n’ha fet el llibret. Susana Egea n'és la directora d’escena. Aquest espectacle de dansa barroca està basat en el mite de Cèfal i Procris. La producció és a càrrec de la companyia de dansa Issé, amb la col·laboració de Música a Escena i de Il Gesto Armónico, grup del qual les dues menorquines formen part.

Carreres dels actors

Laura Sintes s’especialitzà en flauta barroca i del Renaixement. És titulada pel Conservatori de Tolosa i musicòloga i màster en Interpretació de la Música Antiga per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on s’ha graduat amb un treball de recerca sobre la dansa barroca i actualment imparteix classes de dansa per a músics. S’ha format en dansa amb especialistes com Françoise Denieau, Anne-Marie Gardette, Irene Ginger i Nick Nguyen. Juntament amb Dimitri Kindynis fundà el 2014 Il Gesto Armonico, al qual posteriorment s’uní Eva Febrer, creat amb la voluntat d’explorar, estudiar i interpretar els diferents repertoris de música de cambra dels segles XVII i XVIII tot seguint criteris històrics i instruments originals.

Eva Febrer es llicencià en Interpretació (violí) al Conservatori Superior de les Illes Balears, i posteriorment en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja. També cursà un postgrau en Violí Històric de dos anys a l’ESMUC. Es formà també amb Sigiswald Kuijken a l'Acadèmia Europea Villa Bossi, i després a l'Acadèmia Internacional d'Estiu de la Petite Bande i, així mateix, amb l'Ensemble-Akademie Freiburg i la Freiburger Barockorchester. Eva combina la tasca docent (imparteix classes de violí, violí històric i música de cambra) al Conservatori de Menorca, amb la interpretativa.

Sebastià Bover és professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia a Barcelona. Va cursar el Grau Superior d'Interpretació (piano) a Catalunya i posteriorment va fer un postgrau en Composició a la Universitat Autònoma de Barcelona. Molt interessat en els lligams entre els diferents llenguatges del cos i de la música, s’inicià en dansa clàssica i dansa antiga a Barcelona. Ha actuat al Konzerthaus de Berlín, a l’Auditori de Barcelona, al Cercle Maldà, al Centre Born, i al Cercle del Liceu, entre altres llocs. Ha impartit classes de dansa tradicional a Anglaterra i Alemanya, i és convidat habitualment a Itàlia i França. Des del 2016 fa cursos de dansa barroca al Conservatori d’Auxerre amb Nick Nguyen.

Tot i que els tres illencs s’havien anat trobant per separat en altres produccions i projectes (l’'Orfeo' de Monteverdi al teatre de Sarrià, 'Les Indes Galants' de Rameau a l’Auditori de Barcelona, entre d’altres), aquesta és la primera vegada que tots tres coincideixen.

stats