Cinema
Cultura 14/07/2014

Un tràiler de 72 minuts per a la pel·lícula més llarga de la història

El suec Anders Weberg estrenarà el 2020 'Ambiancé', un film de 720 hores

Ara
1 min
'Ambiancé', la pel·lícula més llarga de la història

BarcelonaL'any passat, els exhibidors de cinema nord-americans van protestar per la durada de la majoria dels tràilers de Hollywood, que acostumen a durar una mitjana dos minuts i mig, i proposaven un límit de dos minuts per tràiler. Però el director suec Anders Weberg, amb una prolífica carrera en el cinema experimental i més de 300 curts realitzats, no ha fet cas de les recomanacions dels exhibidors: el tràiler del seu proper film, 'Ambiancé', dura 72 minuts. Ara que, segons Weberg, la pel·lícula durarà un total de 720 hores. És a dir, 30 dies.

D'acord amb les previsions de Weberg, 'Ambiancé' s'estrenarà el 2020 i es convertirà en la pel·lícula més llarga de la història, superant les 240 hores de 'Modern times forever', del col·lectiu artístic Superflex. El suec vol estrenar el seu film el 31 de desembre del 2020 a diferents indrets del món i, un cop projectada, destruir l'obra. Abans, però, Weberg té previst difondre dos tràilers més: el 2016 un de 7 hores i 20 minuts i el 2018 un de 72 hores.

Segons la descripció del film, a 'Ambiancé' "l'espai i el temps s'entrelliguen en un viatge surrealista i oníric" a través d'una "narrativa abstracta no lineal que resumeix el temps que l'artista ha dedicat a la imatge en moviment".

stats