Cultura
Cultura 30/03/2023

Tornen les nits de La Lluna en Vers amb una programació plena de teatre, música i poesia

El festival de la Fundació Mallorca Literària arriba a diversos pobles de l'illa amb un calendari que s'estén des de juny fins a setembre

3 min
Queralt Lahoz

PalmaArriben la temperatura càlida i els dies llargs, i amb ells torna el festival de poesia més estiuenc: La Lluna en Vers. La iniciativa de la Fundació Mallorca Literària, que enguany duu la programació a quatre municipis de l'illa, ha presentat aquest divendres la programació, que s'estén des del 17 de juny fins al 2 de setembre. Així, en aquesta edició, la poesia, el teatre, la literatura i la música arribaran a Binissalem, Sant Joan, Santanyí i Porreres.

Jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem

La programació comença el 17 de juny, a les 21 h, amb una nit que vol amplificar el certamen Terra i Cultura de poesia musicada, que des del 2008 organitzen el Celler Vallach i la revista Enderrock, amb l'objectiu d'incentivar la creació musical de base poètica.

Aquest certamen va premiar l'any passat l'artista Carles Dènia, mentre que Anna Andreu va quedar-ne finalista. Així, Dènia actuarà en aquesta primera nit versada en un concert en què farà una tria que inclourà des de versos dels poetes àrabs "valencians" dels segles IX al XIII, i de l'obra d'Ausiàs March Cant espiritual, passant per cançons arranjades per ell mateix. Per la seva banda, Anna Andreu presentarà el seu nou disc, La mida.

Binissalem també acollirà, el 8 de juliol a les 21.30h, l'obra teatral Te deix la mar com a penyora, adaptació de Les fugitives, el relat homònim de Carme Riera. Una altra cita teatral arribarà el 29 de juliol a les 21.30 h amb Escalar un gegant, una tragicomèdia de Bernat Molina.

Al mes d'agost, es presentarà al municipi Petita festa, de la mà de Toti Soler i Gemma Humet, dia 19 a les 21 h. La darrera activitat prevista al Casal serà dia 2 de setembre a les 21 h i consistirà en la representació de l'obra Dissidents, de Toti Fuster i Rafel Gallego.

Cartell del festival La Lluna en Vers

Consolació, Sant Joan

La següent parada del festival és a Sant Joan. El municipi acollirà, el 24 de juny a les 21 h, la música urbana de Queralt Lahoz, que presenta Pureza. L'actuació anirà acompanyada de la de Ven'nus, que estrenarà Bocaterrosa,.

El puig de Consolació també es convertirà en l'escenari de Tarta Relena, Cocanha & Los Sara Fontan, el 22 de juliol a les 21 h, que estrenen a l'illa 4132314, un espectacle folk de percussió inspirat en la sonoritat i els patrons de confeccions de les antigues fàbriques tèxtils.

Seguint el mateix estel de música folk, Rodrigo Cuevas, que ja va actuar en l'edició del 2020, presentarà el seu nou projecte La Romería, el 6 d'agost a les 21 h. El mateix dia també actuarà la mallorquina Mar Grimalt, que introduirà el seu nou disc, Espurnes i coralls. El puig acollirà una darrera cita el 26 d'agost a les 21 h amb el concert de rap de Tesa & Jonatan Penalba: Rap d'Arrel.

Santanyí

El Rafal dels Porcs, als Llombards, rebrà Joan Miquel Oliver l'1 de juliol a les 21 h, en una actuació en què l'artista interpretarà un repertori íntim de la seva discografia.

El Migjorn també acollirà una altra estrena, emmarcada, en aquest cas, en el neofolk. Així, el 15 de juliol a les 21 h al Fortí, a Cala d'Or, La Maria presentarà el seu primer treball d'estudi: L'Assumpció. Per acabar, al pati del Teatre de Santanyí, a càrrec de Seiva i Omiri, es podrà gaudir d'una nit d'arrel portuguesa, acompanyada de la lluna plena, el 12 d'agost a les 21 h.

Parc de n'Hereveta, Porreres

El municipi del Pla, on enguany es durà a terme el festival Mobofest els dies 29 i 30 de juliol, també acollirà una de les activitats previstes en la programació de La Lluna en Vers, tot i que s'anunciarà en els propers dies.

stats