Literatura
Cultura 24/01/2023

'El poder de les paraules', un documental sobre l'univers literari d'Antònia Vicens

S'estrenarà aquest dissabte a les 19 h al teatre Principal de Santanyí i l'entrada és gratuïta

ARA Balears
2 min
Antònia Vicens: “Vaig tenir la gosadia de començar a escriure abans de llegir”

PalmaEl teatre Principal de Santanyí estrenarà aquest dissabte a les 19 h El poder de les paraules, un documental sobre l'escriptora Antònia Vicens. El projecte està coproduït per Tots Contents IB3 i té el suport de l'Ajuntament del municipi. L'entrada és gratuïta i es pot reservar a través de ticketib.com.

Segons ha informat Europa Press, l'estrena inclourà la interpretació d'alguns textos de l'autora per part de l'actriu Maria Rosselló. El documental, que té una durada de 50 minuts, aprofundeix en la vida de Vicens i el seu univers literari, destacant la lluita de l'escriptora per fugir dels rols de gènere en el Santanyí de la postguerra.

En aquest sentit, la producció repassa elements importants en la vida de l'autora, com el quinzennal Santanyí, on va escriure els seus primers textos o el treball amb què va guanyar el Premi Sant Jordi, 39º graus a l'ombra.

Per aquest motiu, el documental té un ventall de veus entre les quals es troben els escriptors Sebastià Portell i Jaume Pons Alorda, així com els editors Pau Vadell i Maria Muntaner, que expliquen l'evolució literària de Vicens, a més de la crítica literària Pilar Arnau o el poeta i veí de Santanyí Antoni Vidal, entre d'altres.

A més, la producció compagina imatges actuals de l'escriptora amb recursos de l'arxiu de Santanyí dels anys 50 i 60 i la seva costa, així com ficcions per posar veu a fragments de la seva obra. "No podíem deixar de contar la història d'una dona que té massa deutes amb les flors, amb les coses petites i essencials i que fa de la coherència i l'honestedat la seva bandera", assenyalen els autors del documental.

Al llarg de la seva trajectòria, Vicens ha rebut nombrosos premis literaris i reconeixements institucionals, incloent, entre d'altres, el Premi Nacional de Poesia o la Medalla d'Or de Santanyí.

stats