Laboral
Cultura 10/05/2023

El teatre Principal de Palma equipara les condicions laborals dels treballadors a les del Consell

També s'aprova la programació de la nova temporada, que es presentarà el pròxim 24 de maig

ARA Balears
1 min
El teatre Principal de Palma.

PalmaEl patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha aprovat aquest dimecres els comptes anuals de la institució, la programació corresponent a setembre de 2023 fins a gener de 2024 i ha ratificat el primer conveni col·lectiu. L'acord, que ha estat ratificat per unanimitat per part de tot el patronat, homologa els drets i deures dels treballadors al marc laboral del Consell de Mallorca. A més, apunta la institució insular, "els adapta a la realitat de les exigències de feina d'un espai escènic".

Amb el nou conveni, aspectes com la promoció i formació del seu personal, horaris nocturns i en festius, gires i altres aspectes vinculats a l'activitat escènica del teatre que necessitaven ser desenvolupats es veuen reflectits ara en un marc que regula aquestes qüestions, entre altres coses. Amb tot, el Consell ha recalcat que aquest primer conveni col·lectiu "és el fruit d'un procés iniciat fa quatre anys quan es reclamà per part de la representació sindical una nova ordenació dels recursos humans que afectava la plantilla del teatre Principal".

La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha destacat "la feina continuada dels representants sindicals i la direcció del teatre des de fa quatre anys, fet que ha permès arribar a aquest acord".

stats