Teatre
Cultura 09/06/2023

El teatre Principal de Palma aparta el director d'escena Hugo de Ana dels assajos de 'La Traviata'

La institució ha explicat que la decisió s'ha pres per afavorir la convivència i el bon ambient de treball de la producció, que s'estrenarà els pròxims 17, 19 i 21 de juny

ARA Balears
2 min
Interior del Teatre Principal de Palma

PalmaEl teatre Principal de Palma ha anunciat aquest divendres en una nota de premsa que, aplicant el protocol de riscos psicosocials de la institució, ha decidit rescindir el contracte amb el director d'escena Hugo de Ana, que s'havia signat exclusivament per a la producció La Traviata. Segons ha explicat, l'objectiu de la resolució és afavorir la convivència i el bon ambient de treball de la producció, que s'estrenarà els pròxims 17, 19 i 21 de juny. En aquest sentit, la producció del Teatre Nacional de Croàcia continuarà endavant amb la resta de l’equip creatiu de la producció.

El Principal ha recordat que durant la primera setmana d'assajos, el 27 de maig, la institució va rebre una queixa formal cap a De Ana, en la qual es denunciaven comentaris inadequats del director d'escena cap a diversos membres de l'equip artístic. En aquell moment, el teatre va decidir actuar immediatament i el mateix dia va enviar un correu a l'equip per avisar-los que no permetria cap comportament fora de lloc, d'acord amb els seus protocols interns de treball.

La setmana següent de l'avís, no es varen reportar més queixes, tot i que el teatre va fer un seguiment especial del desenvolupament de les sessions de treball. D'aquesta manera, en els darrers dies, ha pogut determinar que s'han tornat a repetir alguns dels comentaris que varen donar peu a les queixes de l'equip. Per aquest motiu, la direcció de la institució va decidir no continuar treballant amb De Ana. A més, no signarà la posada en escena, tot i que autoritza que s’emprin els seus materials.

Així, a partir d'aquest divendres, la resta de la resta de l’equip artístic i tècnic continuarà la feina de represa de la producció, i els assajos continuaran amb la planificació prevista. L'obra s'estrenarà en les dates previstes i la posada en escena es durà a terme com es va dissenyar quan es va estrenar al Teatre Nacional de Croàcia, a Zagreb.

stats