Estrena
Cultura 03/01/2023

El teatre Principal estrena 'Les Maleïdes', una tragicomèdia de Sergio Baos

L'estrena serà divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15 de gener a Palma

2 min
Façana del Teatre Principal de Palma

PalmaEl teatre Principal de Palma estrenarà la setmana que ve Les Maleïdes, una tragicomèdia a ritme de road movie escrita per Sergio Baos i dirigida per Marga López. Aquesta obra de teatre és una producció del teatre Principal de Palma i la Sala Beckett de Barcelona, que compta amb els actors Lorena Faus, Alicia Garau, Alvar Triay Sales i Teresa Urroz.

El director del Principal, Josep R. Cerdà, ha avançat que és una “història quasi cinematogràfica, a l’estil de les pel·lícules dels germans Cohen o de Tarantino, amb temes de molta actualitat” com els vincles familiars, la solitud, l’abandonament o la bogeria. Des de la Sala Beckett, el director Toni Casares ha destacat que “compartim amb el Principal la voluntat d’incidir en l’evolució de la dramatúrgia en llengua catalana”, i ha destacat l’escriptura “original, moderna i amb molt de sentit de l’humor” de Sergio Baos.

L’estrena serà divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15 de gener al Principal de Palma, i al març es representarà a la Sala Beckett de Barcelona. L'autor, Sergio Baos, ha detallat que Les Maleïdes és un relat d’aventures en què una dona, la seva filla i la seva neta intenten retrobar-se. "És una obra marcada per la narrativa audiovisual, i que camina per molts espais diferents”.

El repte de “fer cinema en teatre sense una sola projecció audiovisual” ha estat per a la directora Marga López, ja que només quatre actors fan 16 personatges i la trama canvia de la comèdia a la tragèdia a un ritme vertiginós.

Les xifres del Principal el 2022

El teatre ha tancat l'any amb un total de 94 títols representats en 131 funcions i que han estat vistes per 43.557 espectadors, el que ha generat uns ingressos de més de 616.000 euros.

Així n'ha informat l'entitat en una nota de premsa i ho ha recollit Europa Press, on destaca que, a més, dues de les produccions són pròpies i nou són coproduccions. La més vista durant el 2022 va ser l'òpera Un ballo in maschera, amb 1.824 espectadors. També ha assenyalat que 13 espectacles coproduïts pel teatre estan de gira, entre els que figuren Nua, El fingidor o Només són coses.

stats