Cultura 26/01/2022

Teatre, música i espectacles familiars a l'Auditòrium Sa Màniga

L'espai de Cala Millor presenta la programació que ha preparat per als mesos de gener, febrer i març

ARA Balears
2 min
'Les petites coses'.

PalmaEls mesos de gener, febrer i març seran moguts a l’Auditòrium Sa Màniga, que ha presentat un programa farcit d'espectacles musicals, teatrals, peces de dansa i exposicions, i pensat per satisfer tots els gustos i totes les edats.

Aquest dissabte, per començar, hi haurà un concert del cor de l’Acadèmia 1830, que farà gala del programa Els colors del cor: nord i sud, en què mostrarà les diverses possibilitats tímbriques i expressives que s’han succeït al llarg de la història de la música. És un concert de cor i piano pensat per divulgar el repertori coral. A més, durant l'actuació hi haurà una xerrada explicativa.

Dia 12 de febrer hi haurà El flautista d'Hamelin, amb una producció de Pasodos Dance Company. L'espectacle basat en aquest conte clàssic és per a públic familiar (recomanat a partir de 4 anys). I té sorpresa: potser la història no acaba com sempre s'ha contat.

Un vespre per morir-te de riure és com s'ha titulat la jornada nocturna en què es farà una mostra de microteatre de Pau Quina Jaume. Serà dia 18 de febrer. Així, es veuran les peces Cendres, amb els actors Marc Bibiloni Ramis i Iván Martín Guerrero; Arreveure, amb Cecília Genovart Llodrà i Manuel Jesús Crespí Capellà; i Al cel el vegem, amb Nofre Jaume Alemany.

L'autor Pau Quina Jaume explica que li feia ganes escriure sobre la mort, però sense perdre de vista l'humor. "Unir dos temes tan contraposats com la mort i l'humor era tot un repte, però crec que he aconseguit el meu propòsit inicial: parlar i reflexionar, sense perdre la rialla, d'una cosa tan ineludible per a l'ésser humà com és la mort", diu.

El pianista Paolo Amedeo Corzani, de formació clàssica, oferirà un concert de piano. El seu repertori és variat i inclou des de bandes sonores de pel·lícules fins a temes coneguts i balades; fins i tot fusiona alguns temes de jazz amb la música clàssica. El recital serà dimarts dia primer de març.

Dia 11 de març, Cecília Genovart i Joan Girart defensaran la peça de Francesc Vernet Desconcert al paradís; una mirada lliure a l'estada del compositor Frederic Chopin i George Sand a Valldemossa. El muntatge, tot i que està basat en un context històric real, mescla realitat i ficció amb un punt d'ironia.

Dia 19 de març l'escenari es convertirà en una festa de la mà de Les petites coses, de la companyia La Mecànica. Es tracta d'una peça de teatre innovadora, de creació col·lectiva i que reivindica el joc. "Jugar no és un entreteniment, sinó una manera d'aprendre", va dir el director de l'espectacle, Pau Bachero; és una proposta que pretén reflexionar sobre la relació que hi ha entre els adults i els infants.

Homenatge a Pau Lluís Fornés

A l'espai de Cala Millor també s'hi podrà veure una exposició en homenatge a l'artista Pau Lluís Fornés (1930-2006). Organitzada per María Rosa Salines, la mostra és una recopilació d'obres d'entre els anys 60 i 90 de l'autor. De formació autodidacta, va ser un artista polifacètic que va fer escultura, murals, decoració, altars, poesia, dramatúrgia, disseny de vestuaris per a teatre i gloses. Sempre va tenir un interès especial en els temes religiosos, mítics i místics; així, va concebre un univers barroc, oníric i irònic, amb predomini de clarobscurs, objectes superposats i figures humanes malencòniques i enigmàtiques.

stats