Cultura 03/07/2020

El Teatre del Mar enfoca la temporada d'estiu i tardor a donar suport al teixit illenc

El centre del Molinar preveu nou residències artístiques, quatre actuacions especials i sis espectacles de programació regular

Elena Navarro
2 min
Imatge de 'Hamlet, de Bambalina, que estarà al teatre del 16 al 18 d'octubre

PalmaEl Teatre del Mar obrirà les portes una altra vegada dia 12 de juliol per estrenar una temporada d'estiu i tardor amb què aposta per la creació illenca. "Volem donar suport als nostres companys de els arts escèniques que ho estan passant malament, perquè tenim un ofici intermitent que no té un fàcil suport en moments de dificultat", ha argumentat el director del centre, Carles Molinet, durant la presentació, aquest divendres. De fet, tots els recursos que no es varen gastar a la primavera es destinaran a millorar les condicions dels creadors d'aquí.

En concret, la proposta per a aquests mesos consta de nou residències artístiques, actuacions especials i programació regular. Quant a les residències, tres són en col·laboració amb el teatre Principal (de les companyies Què Diria Freud?, 10 Cèntims i La Impaciència); tres que varen ser suspeses per la pandèmia (de Teatre de la Sargantana, Las Mosquitas Muertas i Colectivo Paraplue) i tres més de noves (Baal, Joan Carles Bellviure i Souvenir d'Espectacles).

Totes oferiran sessions obertes al públic per un preu simbòlic de cinc euros la sessió. De fet, reinaugura l'escenari del teatre del Molinar una sessió oberta de Test, l'obra que treballa en una residència la companyia de dansa Baal, de Catalina Carrasco i Gaspar Morey. Per ara, hi ha dues dates definides més per a sessions obertes: El no drama de la ruptura de na Joana, de Què Diria Freud? (2 d'agost), i El riure, de Joan Carles Bellviure (21 d'agost).

A més, dins les actuacions especials el 26 de juliol s'estrenarà L'odissea d'Ulisses Centelles, un espectacle infantil de Teatre de la Sargantana producte de la residència. Les altres seran Rubi y los lingotes (5 i 6 de setembre); el concert de Miranda Jazz Combo (28 de novembre) i Meloncolia de Juan Callate (3 d'octubre).

Programació regular

La programació regular començarà el setembre amb quatre obres que varen ser suspeses arran del covid-19: Hoy puede ser mi gran noche, de Teatreo en Vilo (25 i 27 de setembre); Hamlet, de Bambalina (16 i 18 d'octubre); Un roble, de Bella Batalla (30 d'octubre i 1 de novembre), i La perra de Tenemos Gato (13 i 15 de novembre). S'hi sumen dos nous espectacles de companyies locals: Porucs, de 10 Cèntims (11 i 13 de desembre) i José Mari, de La Impaciència (18 i 20 de desembre).

Molinet ha explicat que, atesa la incertesa generada per la pandèmia, esperen a novembre per programar un espectacle amb el contacte d'actors i actrius a l'escenari. Preveuen que pròximament es considerin les companyies teatrals com a grups de convivència, però és una mesura que encara no ha estat aprovada.

La part educativa, amb els programes d'Escena Educativa i Escena i Literatura, dependrà de com es reprengui el curs escolar. Pel que fa a Migracions, el programa de teatre inclusiu i social, han firmat per a cinc anys més amb La Caixa per poder tirar-lo endavant.

stats