El tancament del Bravium Teatre de Reus enfronta l'arquebisbat i l'entitat cultural

L'Església demana que en marxin perquè l'edifici perilla i el grup de teatre els acusa de desnonament

2 min
El teatre Bravium

L'entitat cultural que ocupa des de fa tres dècades el Bravium Teatre de Reus acusa l'Església de voler-los "desnonar" del Centre Catòlic. L'arquebisbat de Tarragona els ha demanat que en marxin de immediatament pel mal estat de l'immoble. Volen tancar i buidar l'edifici "de manera urgent i ràpida" perquè suposa "un perill greu". El col·lectiu teatral, però, avisa que no marxarà sense veure l'informe tècnic que avala el tancament de l'emblemàtic teatre i demanen un compromís per escrit de l'Església conforme la companyia hi pugui tornar un cop s'acabin les obres de reforma.

El conflicte obert pel tancament del Bravium Teatre de Reus a causa del mal estat de l'immoble està lluny de tancar-se, segons recull l'ACN. D'una banda, l'arquebisbat de Tarragona assegura que un informe tècnic ha conclòs que "l'edifici està molt pitjor del que es creu". S'hi han trobat problemes als fonaments, a les bigues i a la coberta, com també s'ha detectat aluminosi. Des de l'administració eclesiàstica s'assegura que la seva voluntat és "rehabilitar l'immoble": "Ara bé, no sabem què ens trobarem. Seria una inconsciència que seguissin fent-hi activitat", sentenciava Josep Mateu, delegat diocesà per als béns de l'Església.

D'altra banda, l'entitat cultural lamenta no només que hagin d'abandonar la seu que ocupen des de fa tres dècades, sinó sobretot que l'arquebisbat de Tarragona, propietari de l'espai, no els hagi avisat abans d'aquesta decisió tan dràstica. Critiquen que no se'ls ha escoltat, tot i plantejar propostes per arranjar-ho, i que fins i tot el col·lectiu ha pagat, de la seva butxaca, diverses millores. Des del Bravium Teatre no descarten mobilitzar-se.

Situat al carrer de la Presó, és un dels cinc teatres en actiu de la capital del Baix Camp. Aquest teatre, escenari de la companyia estable del teatre Bravium, té l'origen en les representacions amateurs del Centre Catòlic de Reus. La sala es va erigir el 1906 i té un aforament de 250 persones.

stats