Cultura 25/07/2017

La mare de la suposada filla de Dalí, sotmesa a proves d'ADN

Una secretària judicial i una forense han extret mostres de saliva a la mare de Pilar Abel per demostrar la paternitat del pintor

Efe
1 min
Agents judicials entren a la residència on resideix la mare de Pilar Abel, la dona que assegura ser filla de Dalí

FigueresUna comitiva formada per una secretària judicial i una forense ha visitat aquest dimarts la mare de la dona que assegura ser filla de Dalí per sotmetre-la a proves d'ADN, segons ha informat la seva filla, Pilar Abel, que ha interposat la demanda de paternitat.

La dona, Antonia Martínez, els ha rebut al geriàtric Els Arcs de Figueres, on resideix. L'han identificat i li han extret mostres de saliva per comparar l'ADN amb el de la seva filla, com a part de les gestions ordenades pel jutjat de Madrid que va admetre a tràmit el cas. Martínez està immersa en un procés judicial perquè es reconegui la paternitat del pintor, mort el 1989.

Tot el procés s'ha prolongat poc menys de mitja hora, des de les 10.00 h fins a les 10.25 h, quan les dues integrants de la comitiva judicial han abandonat el geriàtric en taxi.

Dijous passat, dia 20, va tenir lloc l'exhumació del cadàver de Salvador Dalí, que descansa al Teatre-Museu de Figueres, per recollir-ne mostres biològiques i comparar-les amb les de la seva suposada filla.

La Fundació Gala-Dalí, que gestiona el llegat de l'artista, va manifestar l'endemà el seu malestar per l'actuació ordenada pel jutjat de Madrid i va anunciar que es reserva la possibilitat d'adoptar mesures legals en contra d'Abel i de l'administració de justícia. L'entitat considera que abans d'emprendre un acte “tan invasiu” la jutge hauria d’haver comparat l’ADN d’Abel amb el del seu germà o el seu pare legal.

stats