Cultura 05/06/2021

Stella Rahola Matutes guanya el Premi d'Escultura de la Fundació Vila Casas

L'artista Anna Ill s'endú el segon premi amb 'Desaparèixer cap endins'

ARA
2 min
'CO(NH2)2 (sèrie)'

L'escultora i arquitecta Stella Rahola Matutes (Barcelona, 1980) ha guanyat aquest dissabte el Premi d'Escultura 2021 de la Fundació Vila Casas amb l’obra CO(NH2)2 (sèrie). La peça inclou una safata plena d'un conjunt de peces tubulars fetes amb el vidre que s'utilitza per fer components de laboratoris químics, totes elles descartades perquè tenen algun defecte de producció o estan esberlades. Segons el comunicat del premi, com que les arestes del vidre tallen, la peça evoca una "incòmoda fragilitat" i la idea de "desastre i advertència" davant "una catàstrofe ecològica conseqüència de les relacions de certes cultures amb la natura". El segon premi ha recaigut en Desaparèixer cap endins, de l'artista Anna Ill, una evocació sobre "la vulnerabilitat i la pèrdua" concretada en un vestit penjat d'un xerrac.

'Desaparèixer cap endins'

El guardó principal està dotat amb 15.000 euros i una exposició a Can Framis, i el segon premi, amb l'adquisició de la peça per a la Fundació Vila Casas. L'exposició amb els 40 finalistes estarà oberta al Museu Can Mario (Calella de Palafrugell) fins al juliol. La convocatòria va tancar amb el rècord de 401 participants, una xifra superior a totes les edicions anteriors dels premis d'Escultura, Pintura i Fotografia. Abans d'emportar-se el premi, Stella Rahola Matutes va presentar l'exposició Babelia & Other Stories al Museu Can Mario. Segons el comunicat que ha fet públic la Fundació, el treball d'aquesta artista consisteix "a reformular els límits de materials tan sensibles com la porcellana o el vidre".

El jurat estava format per la galerista Ana Mas, l'historiador de l'art i crític Bernat Puigdoller, la directora del Centre d’Art Contemporani La Panera de Lleida; Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas; Antonio Sagnier, vicepresident de la Fundació Vila Casas; Àlex Susanna, director d’art de la Fundació Vila Casas, i la historiadora de l'art Glòria Bosch, predecessora de Susanna.

stats