OSIB
Cultura 12/02/2018

La soprano Lisa Larsson actua aquest dijous amb la Simfònica

Es tracta del novè concert de la temporada que es durà a terme a les 20 h a l'Auditòrium de Palma

Ara Balears
2 min
La soprano Lisa Larsson.

PalmaLa soprano Lisa Larsson repeteix per segon any consecutiu amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears en el novè concert de temporada que tindrà lloc el 15 de febrer, a les 20 h, a l'Auditòrium de Palma. En aquesta vetlada s'interpretaran les obres següents: 'L'isola Disabitata', obertura de F.J. Haydn; 'Ich denke Dein' (estrena a Espanya) de R. Martinsson i 'Cuadros de una exposición' de M.Músorgski i M.Ravel; en aquesta ocasió, dirigida pel director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo.

Amb aquest nou concert de temporada continua el 'Festival Illes Sonores' amb la interpretació de l'obra 'Ich denke Dein'. El Festival engloba, en diferents concerts, obres de grans compositors de l'actualitat com el compositor en residència Antoni Parera Fons ('Obertura per a un bon dia'); O. Navarro (Concert per a clarinet); K. Penderecki (Concert per a violí núm. 2 'Metamorphosen'); R. Martinsson ('Ich denke Dein') i J. P. Jofre (Concert per bandoneó i violí).

L'obertura de 'L'isola disabitata' és l'obra amb què començarà el concert. Es tracta d'un fragment de l'òpera que va compondre F.J. Haydn. Explica la història de dues germanes que, després de superar diverses peripècies, han viscut durant 13 anys en una illa deserta d'on seran alliberades pel marit d'una d'elles.

Tot seguit, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, acompanyada de la gran veu de Lisa Larsson, acomiadaran la primera part amb l'obra 'Ich denke Dein' de R. Martinsson. Segons que explica el compositor es tracta d'una selecció de poesies alemanyes de Johann Wolfgang von Goethe, Joseph von Eichendorff i Rainer Maria Rilke. El tema vinculant és l'amor.

Per finalitzar el concert, 'Cuadros de una exposición' (1874), una suite per a piano de deu peces musicals –magistralment orquestrada, anys més tard per Ravel millorant notablement la versió de piano– que descriu diverses escenes pictòriques figuratives (un gnom, un vell castell, els jardins de les Tulleries, una escena de pollets, unes catacumbes, etc.).

stats