Cultura 09/05/2022

Sis editorials de les Illes participaran en la 40a edició de la Setmana del Llibre en Català de Barcelona

L'esdeveniment se celebra del 9 al 18 de setembre

ARA Balears
1 min
Una llibreria.

PalmaL'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, ha obert una convocatòria amb l'objectiu de seleccionar sis editorials de les Illes per participar en la 40a edició de la Setmana del Llibre en Català de Barcelona. L'esdeveniment se celebra del 9 al 18 de setembre de 2022 al Moll de la Fusta de Barcelona.

El Govern ha explicat que a fi de promoure la creació literària de les Balears i donar-li visibilitat, l'IEB participa en la Setmana del Llibre en Català amb un estand institucional, que anirà destinat la venda de llibres per part de les editorials seleccionades. Així mateix, l'IEB participa en el Saló de Drets, un espai de trobada entre els editors que participen en la Setmana del Llibre i editors internacionals convocats per l'Institut Ramon Llull.

La Conselleria ha apuntat que per participar en aquesta convocatòria, les editorials que s'hi presentin han d'aportar llibres de la seva producció, ja siguin novetats del darrer any o títols del seu fons. La quantitat de llibres que s'hi puguin dur dependrà del nombre final d'editorials que hi participin.

El Govern ha assenyalat que un dels principals objectius de l'organització de la fira és que sigui un espai per presentar novetats editorials tardor-hivern. A més, les editorials participants podran sol·licitar una subvenció de mobilitat per cobrir les despeses dels trasllats i de l'allotjament.

Els criteris de selecció tindran en compte la trajectòria i el catàleg, l'interès de les activitats que es proposen i si l'editorial és membre dels Editors de les Illes Balears Associats. La Conselleria ha recalcat que el termini per presentar les sol·licituds és el 12 de maig.

stats