Cultura 04/12/2021

El Sindicato de la Gozadera encén l’Alternatilla Jazz

Victor M. Conejo
1 min
HE JAZZ CUBAN SYNDICATE

Com sona el jazz llatí d'escola cubana en una església? Segons l'escàndol d’aplaudiments dels assistents, amplificats per la reverberació natural de l'espai, sona gloriosament. "És que Michael Olivera –bateria i líder– és un crac", sentenciava un comentari. Un altre: "I què em dius d'Ariel Brínguez al saxo? Quin mestre!". I un altre: "I el pianista, Pepe Rivero?, tan fabulós com el genial baixista Yarel Hernández. A més: "Quina classe mestra la que ha impartit Raynald Colom a la trompeta". Després de la primera part del concert, instrumental, es va sumar al quintet d'asos la deliciosa veu de Miryam Latrece.

Tot això va provocar l'actuació de The Cuban Jazz Syndicate a l'església de Pollença, amb ple absolut, el primer (i no serà el darrer) Sold Out’ d'aquesta 5a edició de l’Alternatilla Jazz Festival. En aquest cas, respecte a l'esmentada glòria, a la categoria i excepcionalitat de la cita, la dissensió en va ser la confirmació. Feia fred dins de l'església, sí, però “quin goig!”.

Encara queda molt més festival, un concert cada dia fins a la cloenda dia 8 de desembre. La pròxima cita de l'Alternatilla Jazz és aquest dissabte, 4 de desembre, a les 20 h al teatre Xesc Forteza de Palma amb Pep Garau Sextet.

Entrades a la venda aquí.

stats