Música
Cultura 23/09/2021

Simfònics al Palau comença amb una estrena mundial

L’OSV interpretarà una obra de Ferran Cruixent en el concert que inaugura la temporada 2021-2022 al Palau de la Música

2 min
El compositor barceloní Ferran Cruixent en una imatge d’arxiu.

Barcelona“És una obra per a cor de noies i orquestra per celebrar la vida”, explica el compositor barceloní Ferran Cruixent sobre La victòria de la dona lluna. L’estrena mundial d’aquesta peça dedicada a Lilit, “la primera dona lliure”, i amb text del poeta Jaume C. Pons Alorda, és un dels atractius del programa que interpretarà l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) sota la batuta d’Andrés Salado aquest divendres a La Faràndula de Sabadell i dissabte al Palau de la Música, on inaugurarà la 26a temporada Simfònics al Palau.

L’obra de Cruixent, expert en la simbiosi de simfonisme i intel·ligència artificial, forma part d’un programa amb la Vuitena de Beethoven, el Concert per a violoncel núm. 1 de Haydn (amb Mariona Camats com a solista) i l’obertura de Les noces de Fígaro de Mozart. “És una temporada molt variada. Intentem arribar a tant de públic com sigui possible. Busquem nous formats i solistes de la perifèria d’Europa com els violinistes serbis Nemanja Radulovic i Gordan Nikolic, i el pianista turc Fazil Say”, explica el president de l’OSV, Jordi Cos.

Entre la quinzena de concerts de la temporada, destaca el del 9 d’octubre, amb el pianista Marco Mezquida posant el talent improvisador al servei de Rhapsody in blue de Gershwin; serà en un programa d’“homenatge a la llibertat”, diu el director titular de l’OSV, Xavier Puig, que a més de Gershwin dirigirà Slava! Una obertura política de Bernstein i la Cinquena de Xostakóvitx. Un altre punt àlgid serà la primera col·laboració de l’OSV amb el Quartet Casals per interpretar una selecció de les simfonies de Haydn i el Concert per a violoncel i instruments de vent de Gulda, el 7 de maig.

stats