Cultura 07/12/2020

La Simfònica interpretarà el 'Messies' de Haendel amb Núria Rial i David Alegret

Només se n'interpretaran les parts vocals amb els solistes a causa de les restriccions pel covid

Ara Balears
2 min
L'Auditòrium va ser l'escenari on la SImfònica va interpretar el Messies l'any passat

PalmaEl Messies de Haendel serà l'obra protagonista del sisè concert de temporada de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el proper 10 de desembre al Trui Teatre de Palma. La soprano Núria Rial, el tenor David Alegret, el contratenor Leandro Marziotte i el baríton José Antonio López seran els solistes que compartiran escenari amb la Simfònica. A causa de les restriccions sanitàries, no s'interpretarà la versió íntegra del concert, sinó només les parts vocals amb els solistes.

El Messies és una de les obres corals més conegudes i interpretades de la música occidental. Mentre que altres oratoris tenen influència italiana, el de Haendel conté les antigues passions i cantates alemanyes. Aquest oratori es divideix en tres parts que descriuen les profecies d'Isaïes: la Passió, la Resurrecció i glorificació de Crist. Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web de la Simfònica.

Pel que fa als intèrprets, Núria Rial és una de les veus paradigmàtiques del repertori barroc i clàssic dels darrers anys, segons explica la Fundació de la Simfònica en un comunicat. Amb una activitat centrada en l'àmbit concertístic i discogràfic –ha publicat més de 30 àlbums i és artista exclusiva de Sony Classical des del 2009–, "els seus interessos també inclouen la música del Romanticisme i dels segles XX i XXI, la fusió amb estils com el jazz o el flamenc i el diàleg amb altres expressions musicals com el lied o l'òpera". Rial ha actuat amb directors com René Jacobs i Ivan Fischer, i en escenaris com la Monnaie o el Teatro Real de Madrid.

David Alegret, considerat un dels millors tenors de l'actualitat, ha aconseguit debutar en els escenaris europeus més emblemàtics, com el Liceu o l'Òpera de Zürich. Nascut a Barcelona, va estudiar en el Conservatori Superior de Música d'aquesta ciutat amb el contratenor Xavier Torra, i després en la Musik Akademie de Basilea amb el baríton Kurt Widmer.

Leandro Marziotte ha cantat en teatres destacats com el Teatre Colon de Buenos Aires o la Chapelle Royale de Versailles, així com a les cases d'òpera de Tours, Dijon, Lieja o Göttingent, entre d'altres. D'altra banda, els recents èxits a Viena, Hofburg i Brussel·les acrediten el gran moment de José Antonio López, el repertori del qual abasta obres de Bach, Brahms, Mahler, Britten, Verdi i Schönberg.

stats