L'Orquestra Simfònica de Balears inaugurarà el 58è Festival de Pollença

L'orquestra tancarà la temporada amb aquest darrer concert dia 7 d'agost a les 22 h

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears oferirà el concert inaugural del 58è Festival de Pollença el proper dimecres 7 d'agost a les 22 h, amb el qual tancarà la temporada. El recital tindrà lloc al claustre del convent Sant Domingo i tindrà dues parts. La primera estarà protagonitzada pel trompetista Pacho Flores com a solista, que interpretarà quatre peces de diferents estils musicals. En la segona part, els músics interpretaran la simfonia número 4 de Txaikovski sota la direcció de Manuel Hernández Silva.

Durant la presentació del festival, la delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivellas, ha qualificat "d'eclèctic" el programa d'enguany i n'ha destacat la gran varietat d'estils. Des de la conselleria, informen que "aquest concert compleix alguns dels eixos del Pla de cultura, com l'aposta pel mestissatge entre diferents estils musicals". En aquesta sessió inaugural, la nota de diversitat la posarà el trompetista veneçolà Pacho Flores. El seu concert estarà compost per obres com Akbank Bunka, amb trets orientals, o Morocota, en què combina diferents tipus de trompeta.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha destacat l'homenatge a Manuel Capllonch, fill il·lustre del municipi. En el seu honor, Josep Colom i Maria José Montiel i Miquel Estelrich oferiran un concert el 14 i 31 d'agost, respectivament. També ha posat en relleu l'actuació de l'Orquestra Filarmònica de Londres, el proper 27 d'agost.

Després de les seves declaracions el passat mes de juliol, en què assegurava que el festival "perillava", Cifre ha afirmat que en treu "un balanç positiu perquè el festival continua". Tot i això, ha reconegut que "tot es pot millorar" i que volen treballar per "optimitzar els recursos i fer que l'Administració sigui més pràctica".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF