Cultura 16/07/2019

Recuperen una obra del barroc hispà, que s'interpretarà a la Colònia de Sant Pere després de 300 anys d'oblit

La peça 'La Gloria de los Santos' (Pere Rabassa, 1715) ha estat editada per Raúl Angulo i Antoni Ponts i es podrà escoltar aquest diumenge en el marc de la VIII Setmana de Música Antiga

Ara Balears
2 min
Imatge de la presentació del festival

PalmaTres-cents anys després de ser escrita, 'La Gloria de los Santos', de Pere Rabassa, serà interpretada en el marc de la VIII Setmana de la Música Antiga de la Colònia de Sant Pere. Rabassa va escriure aquesta peça l'any 1715 i, recentment, Raúl Angulo i Antoni Pons l'han recuperada i editada. Explicaran els detalls de la seva recuperació aquest divendres al Centre Cultural de la Colònia, en un acte en què també es projectarà el documental 'Les veus i Sons de la Mediterrània', de Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda.

L'obra serà interpretada el diumenge 21 a l'església parroquial per les sopranos Irene Mas i Aolalla Alemán; el contratenor Jorge Enrique García; el tenor José Pizarro i el baix Pablo Acosta, acompanyats per l'Ensemble barroc de la Setmana de la Música Clàssica, dirigit per Luis Antonio González.

Durant el certamen hi ha preparats concerts molt diversos, com el de Tornaveus, una agrupació vocal que oferirà un repertori de cant a veus, una polifonia tradicional; 'Vents d'estiu', en què el clarinetista americà Eric Hoeprich liderarà l'Ensemble de Vents en un concert dedicat a Bach i Mozart; 'In modo antico novo', amb el laudista americà Hopkinson Smith, qui contraposarà les obres del segle XVII (Dowland i Holborne) amb la música del segle XX (Manuel Ponce); 'Seicento', un programa amb música del segle XVII en l'àmbit germànic i hispànic interpretat per Lina Tur (violí barroc) i Luis Antonio González (clavecí); i el 'Recital d'orgue homenatge a Salvador Martí, Biscai', qui va ser el fundador del certamen. Aquest darrer concert serà a càrrec del menorquí Joan Seguí, una de les promeses de l'orgue a escala estatal.

A més, hi ha programades unes jornades d'estudis obertes al públic, dedicades a la transmissió i edició musical i diferents projeccions com el documental 'Les Veus i Sons de la Mediterrània (Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda, 2010) i 'Bach en Madrid' (José del Río, 2014). El cicle acaba el proper 27 de juliol i se centra íntegrament en les músiques del renaixement al romanticisme interpretades amb criteris historicistes.

stats