L'AGENDA CULTURAL
Cultura 03/02/2017

Primer cap de setmana de febrer, i quinze cites culturals per gaudir-ne

Fes una ullada a les activitats culturals i d'oci que et proposa l'ARA Balears

Ara Balears
6 min
'Crotch'.

‘Crotch’, reflexió sobre la identitat de gènere

Crotch –que vol dir ‘entrecuix’ en anglès– és una peça de dansa performance que reflexiona sobre la identitat de gènere. L’objectiu d’aquest treball és donar visibilitat als cossos i als pensaments desobedients i dissidents, a l’acceptació de la sexualitat, a la desaparició del gènere com a solució de la desigualtat entre gèneres. Així mateix, es pretén presentar l’experiment que tots podem ser dones, homes i tot el que es troba en el continu que va de l’un a l’altre, en un mateix cos. Es tracta d’una experiència que mescla fragilitat, provocació, agressivitat, humor i responsabilitat i en la qual, a més a més, hi ha la participació del col·lectiu LGTBI local.

Auditori de Cas Serres (carrer d’Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa). Diumenge 5 a les 20 h.

TEATRE

‘¡Este vino está de muerte!’

Pedro Cañestro
‘¡Este vino está de muerte!’.

La companyia de teatre Pedro Cañestro representa una història plena de malentesos, embolics, sorpreses i rialles. Què tenen en comú un crític teatral, un llunàtic, un assassí i dues entranyables velletes caritatives? El canal de Panamà. A ¡Este vino está de muerte! tots els personatges voldran visitar aquesta gran obra d’enginyeria, cadascun per raons diferents. Com ho faran per arribar-hi? El mort, la novia, sa mare, el metge, la psiquiatra i dos policies de barri hi acabaran col·laborant.

Espai Cultural Can Ventosa (av. d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 4 a les 21 h i diumenge 5 a les 20 h.

‘Reina Juana’

Siempre Teatro i Grupo Marquina

El personatge històric de Juana de Castella, coneguda pel sobrenom la Loca, ha estat emmarcat per una sèrie de tòpics que ara intenta desmuntar aquest monòleg, que la perfila com una dona lúcida, il·lustrada, maternal i molt coherent amb la seva consciència. La reina Juana, interpretada per Concha Velasco, ens explica les seves vivències i ret comptes a les persones que van marcar la seva vida: el seu marit, Felip el Bell; el seu pare, Ferran el Catòlic, que la reclou a Tordesillas; i el seu fill Carles V, que la ignora.

Teatre Principal (c. de la Riera, 2. Palma). Dissabte 4 a les 20 h.

‘L’augment’

Estudi Zero Teatre
‘L’augment’ de la companyia Estudi Zero Teatre.

L’augment descriu les diferents etapes que un empleat subaltern ha de recórrer per aconseguir demanar un augment de sou al seu cap de servei. El text és un joc de repetició de totes les hipòtesis possibles. S’utilitza de manera laberíntica i seguint fórmules matemàtiques un joc d’alternatives exhaustiu que recorda els mots encreuats. És una peça que en origen era un organigrama o full de ruta, que es va anar transformant primer en una peça radiofònica i després mitjançant insòlites connexions en un espectacle teatral en què l’espectador és el mateix demandant de l’augment de salari.

Can Jeroni (c. de sa Talaia, 16. Sant Josep). Dissabte 4 a les 20.30 h.

‘Els fusells de la senyora Carrar’

Bertolt Brecht

Els alumnes de quart curs de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears representen Els fusells de la senyora Carrar. Bertolt Brecht va escriure aquesta obra després de conèixer la història de la ‘Desbandá’, en què més de dos mil refugiats moriren a causa dels avions dels nacionals a la carretera d’Almeria durant la Guerra Civil. És, segons ell, el seu intent d’escriure una obra seguint les normes aristotèliques. Aquesta proposta situa l’acció a un poble indefinit d’Europa, en un intent de fer d’allò local un fet universal.

Teatre Principal (c. de la Riera, 2. Palma). Dissabte 4 a les 18 h i diumenge 5 a les 20 h.

‘Vooyeur’

La Tropa Produce
‘Vooyeur’ de la Tropa Produce.

Aquest espectacle estimula no només la imaginació dels protagonistes, sinó també la de l’espectador. El muntatge aborda aquesta intenció des d’un punto de vista sexual, canalla, còmic i carnal. La mestra de cerimònies és Lilith, una dona que els evangelis apòcrifs ens descobriren i que la història s’ha ocupat d’ocultar. És ella qui guia l’espectador per les tortuositats del sexe que només es pot mirar, tot i que en ocasions es pot fins i tot ensumar.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 4 a les 21 h.

MÚSICA

Orquídea

Concert
Cartell concert.

Els membres del grup instrumental Orquídea, de música pop rock amb tocs de punk i, fins i tot, psicodèlics, procedeixen de diferents bandes. El guitarrista, Juanmi Bosch; el bateria, Ginés Fernández, i el baix, J.M. Puigserver, formen un trio amb un estil divers.

Can Pou Bar (carrer de Lluís Tur i Palau, 19. Eivissa). Dissabte 4 a les 23 h.

Los Stones

Homenatge als Rolling Stones

La sala Jazzbah, un local de referència de la nit menorquina, programa música en directe des de fa més de quinze anys amb els grups més interessants de l’escena independent. En aquesta ocasió ofereix el concert de Los Stones, un grup que ret homenatge a la mítica banda britànica.

Sala Jazzbah (passeig del Pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Dissabte 4 a les 23.30 h.

‘Jazz do it! (camí a NY)’

Mallorca Gay Men’s Chorus
POSADA EN ESCENA Els cantaires que formen part del cor, en una de les seves actuacions.

El Mallorca Gay Men’s Chorus prepara el seu viatge a Nova York per actuar al Lincoln Center amb aquest nou espectacle, en el qual participen una banda de jazz i més de trenta cantants. La primera part està dedicada a la música dels anys 40 i 50, amb temes de Frank Sinatra, Nina Simone i Ella Fitzgerald, entre d’altres. La segona comença amb el cor de pelegrins de l’òpera Tannhäuser i després inclou música contemporània de Mónica Naranjo, Bruno Mars o Coldplay.

Teatre Municipal La Unió (carrer del Tren, 3. Son Servera). Diumenge 5 a les 19.30 h.

‘Operamida’

Diabolus in Musica

Dins el cicle Santanyí Cultural s’inclou aquest espectacle operístic per a un públic general, l’argument del qual serà triat en directe pels espectadors. Embolcallat amb uns dibuixos animats que enllaçaran cada una de les escenes, un melòman guia l’espectador per una història que s’anirà decidint democràticament.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38. Santanyí). Dissabte 4 a les 19 h.

La Oreja de Van Gogh

‘El planeta imaginario’
Álvaro Fuentes, Haritz Garde, Pablo Benegas, Leire Martínez i Xabi San Martín.

La Oreja de Van Gogh torna a l’escena musical després de cinc anys sense disc nou. Aquest grup, amb més de vuit milions de discos venuts, és un dels més destacats en l’àmbit espanyol. Ara, després d’una gira molt llarga per Llatinoamèrica, presenta el seu nou treball: El planeta imaginario.

Auditorium (carrer de Gabriel Roca, s/n. Palma). Dissabte 4 a les 21 h.

ALTRES ACTES

‘Dirty Dancing’

Sing-Along

La mítica pel·lícula dels anys vuitanta Dirty Dancing, que enamorà tantes persones amb l’escena del ‘Time of my life’, es projectarà en format Sing-Along (canta amb nosaltres). Podreu interactuar amb la pel·lícula. A més, hi haurà animació en directe per part de l’equip d’artistes d’Ibiza Broadway.

Can Ventosa (av. d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 4 a les 22 h.

‘Impromagia’

Màgia i humor

Impromagia és un espectacle d’il·lusionisme i màgia, però també d’humor improvisat. És un espectacle únic en el món en el qual la fantasia i la realitat es donen la mà, una gran obra de teatre en què riuràs i quedaràs sorprès alhora

Sala Trampa (carrer de Caro, 19. Palma). Dissabte 4 a les 23 h.

‘El editor de libros’

Cinema

Visamar ofereix la pel·lícula anglesa El editor de libros. Crònica del temps de Max Perkins, l’editor de llibres més admirat del món, que presentà al públic els escriptors més grans del segle passat i revolucionà la literatura americana. Compromès amb el foment del talent, fou una força darrere de grans estrelles literàries com F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway i Thomas Wolfe.

Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1. Artà). Diumenge 5 a les 19.30 h.

Menorca Reserva de la Biosfera

Visites guiades
Esculpint el paisatge.

Dins el programa de visites guiades de Menorca Reserva de la Biosfera, és el torn d’Esculpint el paisatge. Possiblement, un dels projectes culturals més reeixits de les darreres dècades és la valorització de les pedreres de s’Hostal de Ciutadella, que han esdevingut un referent en la recuperació del nostre patrimoni etnològic i industrial. Gaudirem de les explicacions dels seus responsables mentre hi passejam i en visitarem una altra encara en funcionament.

Pedreres de s’Hostal (camí Vell, km 1. Ciutadella). Diumenge 5 de 10 a 13.30 h. Inscripció prèvia.

stats