SÈRIES
Cultura 05/10/2022

Els Javis ressusciten el grup cristià gironí Flos Mariae

Tres de les cantants amenacen amb accions legals arran de la sinopsi de la nova sèrie 'La Mesías'

3 min
Javier Ambrossi i Javier Calvo són els directors de la nova sèrie de Movistar+ 'La Mesías', que s'estrenarà el 2023.

GironaHi ha amenaces que es converteixen en promoció. I és justament el que està passant amb la nova sèrie que Javier Ambrossi i Javier Calvo, la parella al darrere de La llamada, Paquita Salas i Veneno. La gravació als peus de la catedral de Girona de La Mesías a finals de setembre va coincidir amb el llançament a YouTube d’un comunicat amb to amenaçador de tres de les membres de l’extint grup de pop cristià Flos Mariae. Integrat per set de les germanes Bellido Durán, crescudes entre Cassà de la Selva i Quart (Gironès), el 2014 es van convertir en un fenomen viral a YouTube amb lletres com la d’Amén, on cantaven en un videoclip amb robes d’estètica kitschcomo una loncha de queso en un sándwich preso”.

Videocomunicat de Mariah's Pop

Flos Mariae va tornar a ser notícia el 2021 en anunciar una separació que semblava traumàtica. Ara tres de les integrants, al capdavant del grup Mariah’s Pop, han llançat un vídeo a YouTube vestides de rigorós negre alertant sobre la producció dels coneguts com a Los Javis. “Estem en contra que es faci servir el nom de Flos Mariae per donar a conèixer la sèrie titulada La Mesías”, denuncia Flor Bellido Durán, que ho aprofita per anunciar que publicaran un nou videoclip el 15 d’octubre. “Mai ho hem autoritzat ni se’ns ha demanat permís per a això. Ens reservem el dret a emprendre accions legals en cas que es cometi un delicte d’injúries en contra del nostre dret a l’honor”, afegeix una altra de les germanes, Montserrat.

Ambrossi i Calvo no han fet servir mai el nom del grup per parlar de la sinopsi de La Mesías, però l’argument de la sèrie condueix ràpidament a elles. El descobriment d’un vídeo viral d’unes germanes que formen un grup de pop cristià impacta en la vida de l’Enric, el protagonista de la sèrie, un home turmentat per una infància marcada pel fanatisme religiós i el control d’una mare amb deliris messiànics.

Els Javis tornen a parlar així de religió, com a l’èxit que els va portar a la fama, La llamada. Ells mateixos defineixen la seva nova sèrie com “un drama familiar gairebé apocalíptic” que aprofundeix en la fe “des d’un angle més fosc i dolorós”, tocant qüestions com el fanatisme religiós i la superació del trauma. Els dos directors són coneguts per les referències a la cultura pop espanyola i per posar el focus en personatges al marge dels cànons estètics: des d’Esty Quesada fins a Samantha Hudson. Des de fa mesos que és habitual veure Javier Calvo posant “m’agrada” a les publicacions de Mariah’s Pop a Instagram.

El vincle gironí

D’aquí també el rodatge a Girona. Malgrat el seu accent amb un to més aviat llatinoamericà, totes les germanes Bellido Durán han estat criades a les comarques gironines, sota l’empara d’una mare que va morir de càncer el 2015 i fundadora de Catholicos Online –que no té més vincles que els familiars–. Durant tot aquest temps no han concedit mai entrevistes, no han fet mai cap gira ni cap concert en públic. Tota la seva activitat s’ha desenvolupat estrictament a internet, amb un ampli ús de les xarxes socials i diferents canals per difondre la seva devoció força característica de la Mare de Déu. Caldrà veure com respon Mariah’s Pop a l’estrena de la sèrie d’Ambrossi i Calvo a Movistar+.

stats