Cultura 12/07/2021

Santa Eugènia s'omplirà de teatre amb la Mostra d'Arts Escèniques

El programa d'enguany inclou 'Guaret', entre molts més espectacles

Margalida Munar
2 min
Presentació de la Mostra d'Arts Escèniques de Santa Eugènia.

PalmaDansa, circ, teatre, música, pallassos. De tot això i més s'omplirà Santa Eugènia durant la nova edició de la Mostra d'Arts Escèniques. Enguany es farà entre el 15 i el 18 de juliol. L'any passat, en plena pandèmia, també es va fer; per tant, no podia faltar en el calendari del poble d'aquest estiu. De fet, el batle, Joan Riutort, ha destacat aquest dilluns, durant la presentació de la programació, l'esforç del Consistori per "continuar programant esdeveniments culturals" i ha agraït la implicació dels directors de la mostra, Mateu Canyelles i Maria Gràcia Moragues. La responsable de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora de l'àrea de Cultura, Maria Pastor, han acompanyat el batle durant la presentació. La mostra es farà a tres espais del poble: el poliesportiu, la plaça Bartomeu Coll i el pati de l'escola.

El programa arrancarà dijous, dia 15, amb l'espectacle de dansa Esberlar, el projecte final de carrera de l'esporlerina Elena Lalucat, estudiant de l’Insitut del Teatre de Catalunya. L'endemà, dia 16, serà el torn de les propostes Adoro, una funció d'humor sobre els problemes de parella, i l'espectacle infantil Nautilus. Dia 17, dissabte, es podrà veure l'obra de teatre Guaret, una reivindicació de la poesia de l'artista de Campos Damià Huguet, produïda pel col·lectiu Banana-Ros. Sobre aquesta peça, Gràcia Moragues ha dit que "no podia faltar a Santa Eugènia l'Any de Damià Huguet". El mateix dia, els més ballarins del municipi podran gaudir d'una masterclass de hip-hop. L'espectacle musical Save the Temazo posarà el punt final a la mostra d'enguany diumenge, dia 18 de juliol.

Busquets ha recordat a la presentació que "l'any passat, el primer de pandèmia, es va poder celebrar i va ser una reivindicació de la cultura segura". Així mateix, ha animat la ciutadania a participar en iniciatives com la Mostra d'Arts Escèniques de Santa Eugènia, sempre "seguint les mesures necessàries per fer-ho de manera segura". La capacitat dels recintes és limitada.

stats