Cultura 25/03/2021

Un Sant Jordi sense activitats i amb firmes de llibres "controlades"

Encara s'han de prendre algunes decisions, com a quin lloc de Palma estaran localitzades les llibreries, però l'objectiu és sortir al carrer de la manera més adient per evitar aglomeracions

1 min
La Fira del Llibre reivindica la figura del llibreter

Els llibreters de Palma podran celebrar el Dia del llibre el pròxim 23 d'abril, però serà una jornada ben diferent de la darrera recordada (la del 2019). Les paradetes de les llibreries no es podran donar la cara, així que hi haurà únicament una filera "lineal" de llibreries. Encara no s'ha confirmat el lloc on estaran localitzades les paradetes.

El president del Gremi de Llibreters, Àlex Volney, ha explicat aquest capvespre que "no hi haurà programa d'activitats com contacontes, concerts i cercaviles. Tot i això, si les restriccions continuen com avui, dia 23 d'abril l'únic que es podrà organitzar són firmes de llibres, però hauran d'estar totalment "controlades" i "escalonades".

"No serà un Sant Jordi tradicional", ha dit Volney, que assegura que encara queden algunes decisions per acordar amb les autoritats. Les llibreries, a més, s'estan plantejant si proposar algun tipus d'iniciativa similar a la dels tres dies de descomptes de Catalunya. Durant el recorregut lineal, la gent haurà de seguir les normes que són part del comportament imposat per la covid-19: higiene de mans, distància de seguretat i mascareta.

stats