Cultura 13/01/2022

"Sant Antoni és pobler" i "el Dimoni del Govern": les gloses fan bullir la xarxa

Un any més, l'esperit d'una de les festes més importants de diferents pobles de Mallorca arranca virtualment

1 min
Sant Antoni a Manacor

PalmaDia 17, Sant Antoni / i el 20, Sant Sebastià / qui bones obres farà / no tendrà por del Dimoni, que diu la glosa. Enguany, però, per moltes bones obres, no sortiran sant Antoni ni el dimoni. El virus diabòlic que va arribar l'any 2020 s'ha tornat a desfermar: amb els contagis desbordats, les restriccions que va proposar el Govern per celebrar les festes populars de Sant Antoni i Sant Sebastià varen desembocar en una escalada de suspensions festives. Manacor, Artà, sa Pobla, Muro i, també, altres pobles on aquesta celebració no és tan viscuda pel poble han decidit passar un any més per damunt d'aquest dia del calendari.

És igual: el poble que canta mai no mor. I la gent s'ha posat a entonar, un any més (i potser per sort de tots), a les xarxes. Com sol ser habitual, entre les piques, els habitants dels diferents pobles defensen que Sant Antoni és seu, fent de menys la festa dels municipis veïns.

Com no podia ser d'altra manera (i això ho saben tots els que coneixen de què va Sant Antoni i les glosades), el Govern ha rebut: no poder torrar als foguerons però sí poder anar a bars i discoteques és un altre dels temes recurrents de les cançons d'aquest 2022.

Qui s'ha animat a glosar, també, és el batle de Deià, Lluís Apesteguia, que s'ha atrevit a posar paraules en boca de Sant Antoni:

A cinc dies de Sant Antoni, és tot un misteri què passarà als pobles que més viuen la festa cada 17 de gener als seus carrers. De moment, la celebració ha començat a Twitter i és qüestió de temps que l'esperit de Sant Antoni contagiï més gent.

stats