Cultura 01/11/2014

El Saló del Manga fa 'sold-out' però sense aglomeracions

Les cues s'han concentrat a primera hora però la venda 'online' ha evitat els problemes de l'any passat

Ara
2 min

BarcelonaAbans d'obrir el Saló del Manga a la Fira de Barcelona, a les nou del matí, ja hi havia una llarguíssima cua de nois i noies –molts d'ells disfressats– que esperaven per entrar. Les habituals cues per entrar al saló s'han concentrat en aquesta franja matinal, quan hi ha arribat a haver esperes de més d'una hora, però al llarg del dia no hi ha hagut les aglomeracions del 2013, quan es va suspendre la venda d’entrades i centenars de persones es van quedar a les portes de la Fira de Barcelona després de fer fins a cinc hores de cua.

La venda d'entrades 'online' ha sigut la solució, confirmen fonts de Ficomic. Dimecres, abans d'obrir la fira, ja no hi havia entrades per dissabte i avui a primera hora s'han exhaurit les de diumenge. Així han evitat les cues a taquilla i, a més, garanteixen una millor experiència al visitant. D'altra banda, han ampliat per tercer any consecutiu els metres quadrats dedicats al manga, fins als 50.000 d'aquesta 20a edició, que espera repetir la xifra de 115.000 visitants. Tot i això, no hi ha un excés de gent als passadissos. "Hi cabrien més persones, però el problema són els accessos i el punt d'evacuació, que és petit", afirmen des de l'organització.

Avui bona part dels visitants anaven disfressats per al concurs World Cosplay Summit. Després de passar per l'escenari, molts d'ells acabaven passant pels estants del pavelló 2 a comprar còmics, marxandatge i figuretes manga. A la plaça, l'escenari concentra actuacions com la d'aquesta tarda d'uns clàssics de les sintonies mítiques de l''anime': els intèrprets de les adaptacions espanyoles de la música de sèries com 'Comando G', 'El libro de la selva', 'Judo Boy', 'Laserion' i 'Chicho Terremoto'.

La novetat del sector 'Esperit del Japó', on hi ha reiki, teràpies naturals o ikebana, ha obert un nou ventall de públic que acudeix al Saló del Manga. És una fórmula que ja van iniciar amb el sector de restauració, fa tres anys, en el qual han convidat grans cuiners de renom a fer exhibicions i tasts (avui hi havia el cuiner del Kabuki) que han atret públic més adult i aficionat a la cultura japonesa.

Diumenge es tancarà el XX Saló del Manga i l'organització farà balanç de vendes i visitants, amb la mirada posada a un possible trasllat a la Fira 2.

stats