ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 19/12/2017

El circ es referma aquest Nadal al teatre Principal amb 'Sentinel', un lloc sagrat en el qual tot recomença

La peça del Circ Bover es representa els dies 22, 23, 26 i 27 de desembre

Margalida Mateu
2 min
'Sentinel' de Circ Bover.

PalmaS'estrena 'Sentinel', una producció pionera que fa que el circ i el Nadal es trobin al teatre Principal de Palma, perquè és la primera gran producció de l'equip de Carlos Forteza en aquest teatre i perquè és el primer espectacle exclusivament de sala que fa la companyia Circ Bover.

'Sentinel' és una petita illa de l'Índia de la qual sabem ben poca cosa perquè hi viu una tribu que no té cap influència de la nostra civilització, una comunitat hostil amb els externs, que té un gran vincle amb la natura. És un lloc sagrat en el qual tot recomença. "Qualsevol paral·lelisme amb la realitat és fruit de la interpretació de cadascú", ha recalcat el director d'escena i dramatúrgia, Pau Bachero.

El Circ Bover crea un espectacle de circ contemporani que experimenta amb estructures construïdes amb bambú, com ja va fer amb la seva peça més internacional i aclamada, 'Vincles', que després de més de 200 funcions encara es representa.

'Sentinel' és una obra per a tota la família de producció del teatre Principal de Palma juntament amb el Circ Bover que es representarà els dies 22, 23, 26 i 27 de desembre a les 20 h a la sala gran del teatre. Té una durada de 60 minuts, i sobre l'escenari hi ha cinc actors: Noche Diéguez, Martina Covone, Andrea Sperotto, Adriano de Carvalho i Mon Joan Tiquat.

La peça de circ és una idea original de Tià Jordà dirigida per Pau Bachero (La Mecànica). La direcció d'art és de Xesca Salvà. Hi ha vuit músics que sonaran en directe: Pep Garau (trompeta), Thomas Fontin (saxòfon), Chema Bestard (trombó i violí), Neus Tamayo (violoncel), Sergio Llopis (piano), Jordi Tugores (guitarra), Juanan Torrandell (contrabaix) i Teo Salvà (bateria). La música, de Mon Joan Tiquat, ha estat composta expressament per a l'espectacle. Una banda sonora amb tocs jazzístics, d'improvisació i amb moments íntims al servei de l'espectacle.

La peça té un pressupost de 115.000 €, 95.000 € dels quals són del teatre Principal de Palma i 20.000 € del Circ Bover. Es pretén que visiti teatres d'arreu i especialment de Mallorca. De fet, ja s'ha tancat l'actuació del 17 de febrer al teatre de Lloseta.

stats