Música
Cultura 20/03/2023

Rosalía a Rauw Alejandro: "Havia perdut la fe en la masculinitat abans de conèixer-te"

Els músics estrenaran aquest divendres tres cançons que han creat conjuntament

2 min
Rauw i Rosalía a casa de l'Ibai Llanos

BarcelonaRosalía i Rauw Alejandro fa tres anys que estan "anant a l'estudi de gravació junts", per acompanyar-se l'un a l'altre, però fins fa un any no es van plantejar treballar plegats. "Vam posar la nostra relació per davant", diu Rosalía. Finalment, creuen que la relació és prou madura per posar-s'hi. Els dos músics han ofert la primera entrevista com a parella al twitcher Ibai Llanos per promocionar el seu projecte conjunt, RR. Divendres 24 de març llançaran un EP amb tres temes nous. A les xarxes han avançat un fragment del tema Beso. També publicaran dues cançons titulades Vampiros i Promesa, segons la imatge que van penjar a Instagram. Una està inspirada en un bolero. Les tres cançons són com les "fases de l'amor", diuen els autors, que n'han escrit les lletres junts. Estan convençuts que els temes sonaran a les discoteques i agradaran als seus fans respectius.

"Els fanàtics de Rossi la defensen fins a la mort –diu el cantant, que al principi va trobar reticències a la seva relació entre els fans d'ella–. Els meus són més passius, 100% true facts. Devien pensar: aquest reggaetoner tatuat... Però ara els seus fans han acceptat la realitat i s'han ajuntat els dos fandoms". També trauran tres videoclips on apareixen tots dos: "És molt personal", ha assegurat Alejandro.

Els dos músics han opinat l'un de l'altre sobre com són a l'hora de treballar. Rauw Alejandro ha dit que la Rosalía és "una mica intensa, és difícil": "És una gran productora i té una visió claríssima, i jo defenso les meves coses fins a un límit... així que sempre guanya ella". "Jo soc més pesada", ha admès la cantant. Però no han estat d'acord amb qui s'ha sortit més amb la seva.

Sobre el seu èxit, han explicat que no tenen guardons exposats a casa. "Els Grammy estan a casa de ma mare", ha dit la cantant, que no recordava ni tan sols el nombre de premis que ha aconseguit: "Dotze o tretze". Rauw li ha demanat: "Dona'm un break l'any que ve". Rosalía ha confessat que abans dels concerts del Palau Sant Jordi estava molt nerviosa. Li sol passar que, quan es posa nerviosa, badalla: "He llegit que és perquè et falta oxigen".

Amor i català

També han parlat de la seva relació, com el fet que ella tenia alguns prejudicis quan el va conèixer. "Jo havia perdut la fe en la masculinitat i va ser conèixer-te i em va canviar la situació. Els homes que he tingut al voltant durant la meva vida sentia que no estaven disponibles emocionalment. Amb tu era la primera vegada que sentia que no tenies por d'estimar i ser estimat. Em vas sorprendre. Però vaig trigar a abaixar la guàrdia", ha admès Rosalía.

La cantant ha explicat a Ibai Llanos, que viu a Sant Cugat, que és del Baix Llobregat i que amb la família parla català. Rauw ha recordat que es quedava "allà assegut al sofà" desconnectat perquè no els entenia. Així que "per supervivència" l'ha hagut d'aprendre. Per ara sap dir: "una miqueta" i "som-hi". Ella també ha après algunes paraules del castellà de Puerto Rico i diu que li agrada la seva musicalitat.

Els dos músics continuen de gira. Rosalía actuarà al Primavera Sound aquest estiu. Han afirmat que els tres nous temes apareixeran als repertoris dels seus concerts individuals.

stats