Música
Cultura 20/11/2020

Rosalía guanya tres premis en la gala dels Grammy Llatins

Joan Magrané optava al Grammy Llatí a la millor composició de música clàssica

Ara
2 min
Rosalía en el concert del 7 de desembre de 2019 al Palau Sant Jordi / Manolo García

BarcelonaRosalía s'ha tornat a fer un espai propi en la 21a edició dels Grammy Llatins i ha guanyat tres dels quatre premis als quals optava: el de millor cançó urbana i millor fusió/interpretació urbana per Yo por ti, tú por mí, amb la col·laboració d'Ozuna, i millor vídeo musical curt per TKN, amb el cantant de rap Travis Scott. A la cantant de Sant Esteve Sesrovires només se li ha resistit el gramòfon daurat a la millor cançó pop-rock per Dolerme, que li ha arrabassat Fito Páez. No han tingut la mateixa sort el compositor Joan Magrané, que optava al Grammy Llatí a la millor composició de música clàssica contemporània per Dues peces per a piano, ni Aitana, que tampoc s'ha endut el premi al millor àlbum de pop vocal per Spoiler.

Rosalía no ha assistit a la cerimònia i ha conegut el premi durant la pregala, però no ha tardat a celebrar-ho a través de les xarxes socials. "Hem guanyaaaaaat", ha cridat, acompanyat de la promesa de tornar a fer noves cançons aviat.

A diferència de Rosalía, que ja fa uns anys que assisteix als Grammy Llatins, el compositor reusenc Joan Magrané s'hi estrenava aquesta nit per una peça sorgida d'un encàrrec de la pianista Noelia Rodiles. Rodiles va demanar a tres compositors que escrivissin una obra basant-se en una de les tres peces romàntiques preferides. Magrané va escollir l'Adagio D. 178 de Schubert, que li va servir d'inspiració per a l'obra Dues peces per a piano. L'obra va ser estrenada per Rodiles i enregistrada en el seu últim disc, titulat The Butterfly Effect (Eudora Records).

Una cerimònia amb actuacions telemàtiques

Malgrat no poder erigir-se amb el gramòfon daurat, la nominació suposa un reconeixement més per al reusenc, en un any en què ha estat el compositor convidat del Palau de la Música Catalana i en el qual l'Orquestra Nacional d'Espanya ha estrenat la seva obra Obreda.

La cerimònia, que ha començat a la una de la matinada, hora catalana, i ha acabat passades les cinc, ha tingut lloc a Miami, Florida, i ha comptat amb actuacions telemàtiques. Aquest any no hi ha hagut ni públic ni la tradicional catifa vermella. Amb tot, ha mantingut l'esperit llatí amb les actuacions de J Balvin, Anitta, Ricky Martin, Los Tigres del Norte i Rauw Alejandro i en què les tendències reggaeton s'hi han fet notar.

stats