Cultura 18/05/2015

Rosa Maria Sardà: "Vull fer un regal als nostres governants: una bona botifarra"

L'actriu ha rebut el Premi Max d'Honor en la gala que ha celebrat la SGAE al Paral·lel

Laura Serra
1 min
Rosa Maria Sardà rep el Max / EFE

BarcelonaMercè Pons, amiga i 'filla' teatral de Rosa Maria Sardà, ha presentat a la nova Premi Max d'Honor. Un incomptable reguitzell d'atributs han resumit el caràcter de l'actriu, que s'ho mirava emocionada des de la platea. Ha pujat a l'escenari amb una cançó de cabaret que deia el seu nom, i el públic dret mig ballant.

"Seieu! Seieu! Que no és bo per les varius i els ovaris estar a peu dret", ha ordenat l'actriu. "Els joves es preguntaran què ha fet aquesta senyora. Jo també, francament", ha començat. "No hi ha coneixement", ha afegit. "Jo he arribat a una conclusió: alguna cosa té l'aigua quan la beneeixen".

L'actriu ha anat a la idea: "No diré res d'això de 50 anys de carrera..., no m'allargaré, no patiu. He presentat moltes gales i entre bombers no ens trepitgem la mànega".

Llavors ha començat el seu veritable missatge: "Ens estan deixant amb el cul a l'aire. No ho aconseguiran. Els polítics, els governs, passen i nosaltres seguirem sent actors sempre. Fins i tot quan ens n'haurem anat. I tindrem la seguretat que la cultura, de qualsevol branca, és important pel creixement d'un poble i la seva supervivència. Som importants, som necessaris, poseu-vos-ho al cap!", ha dit reivindicant seguir "la lluita". "García Lorca ho va definir molt bé: un poble que no fomenta el seu teatre és un poble mort o moribund. Nosaltres no volem que sigui així. Seguirem lluitant".

I ha acabat contundent: "Vull fer un regal als nostres governants, sense assenyalar-ne cap, un regal que poden compartir, una cosa molt del meu país: una bona botifarra! I que els aprofiti en les properes vacances que tindran, i que espero que siguin llargues. Salut!"

stats