Cultura 23/09/2019

Rodrigo Cuevas, Paco Roca i La Bien Querida, al 'Trobades amb...' del CaixaForum

L'objectiu del cicle és crear un espai de reunió "informal" perquè artistes i creadors pioners en alguna disciplina presentin els seus treballs, recorregut professional i experiències

Ara Balears
2 min
Rodrigo Cuevas

PalmaL'artista escènic Rodrigo Cuevas, l'il·lustrador Paco Roca i La Bien Querida (Ana Fernández-Villaverde) són els convidats al programa 'Trobades amb...' del CaixaForum Palma, un cicle de converses per conèixer a curta distància alguns dels creadors més destacats del panorama artístic estatal.

El punt de partida d’aquest cicle és crear un espai de reunió perquè artistes i creadors que han estat pioners en disciplines tan diverses com la fotografia, el disseny, la música, la il·lustració o l’àmbit audiovisual presentin els seus treballs, el seu recorregut professional i les seves experiències. Les sessions transcorren en un ambient informal i ofereixen l’oportunitat al públic d’acostar-s’hi per escoltar en primera persona els treballs dels artistes.

Rodrigo Cuevas

Rodrigo Cuevas (Oviedo, 1985) es defineix a si mateix com a agitador folklòric. La seva faceta d’artista té múltiples cares: cantant, compositor, acordionista i percussionista, és capaç de barrejar una cançó tradicional asturiana amb el cabaret, l’electrònica, l’humor i la sensualitat. El seu espectacle 'El mundo por montera' és una mostra del seu univers: un món rural, tradicional i excèntric, però també urbà, crític i tecnològic, en un format trencador que el mateix artista denomina "sarsuela bufa" i que es converteix en un concert escènic. En la seva cita amb 'Trobades amb…' (divendres 27 de setembre) explicarà de primera mà la seva trajectòria artística i els seus referents musicals i escènics.

Paco Roca

Va ser Premio Nacional de Còmic el 2008 i Goya al millor guió adaptat per 'Arrugas' el 2012. Dos anys després, va guanyar el Premi a la Millor Obra Espanyola al Saló del Còmic de Barcelona per 'Los surcos del azar', i el 2015 va obtenir el Premi al Millor Còmic Nacional per 'La casa'. Aquests són alguns dels reconeixements que ha merescut recentment l’il·lustrador Paco Roca (València, 1969).

Va començar a treballar en publicitat, però, per la seva versatilitat en el còmic i la il·lustració, al final va muntar el seu propi estudi a la seva ciutat natal. Les seves darreres obres són 'Confesiones de un hombre en pijama', amb la qual completa la seva trilogia, i 'La encrucijada',

un còmic-disc fet amb José Manuel Casaño, líder de la banda Seguridad Social. Estarà a Palma el 25 d'octubre.

La Bien Querida

Ana Fernández-Villaverde (Bilbao, 1974) és La Bien Querida, una de les compositores que aconsegueixen situar cadascun dels seus treballs en les llistes de millors àlbums de l’any al país. L’artista visitarà el centre cultural el 22 de novembre, després d’haver publicat el seu nou treball 'Brujería' (Elefant Records) el mes de setembre.

El so de La Bien Querida, que juga amb el pop electrònic i la música d’arrel espanyola, la reafirma com el vers lliure del pop en castellà. El 2017 va publicar el seu cinquè àlbum, 'Fuego' (Elefant Records), que va representar un punt i a part en la seva carrera i que va despertar un entusiasme unànime de crítica i fans. A 'Brujería' torna al passat amb el seu característic pop sintètic amb influències dels vuitanta, i alhora fa un salt al futur.

stats