Cultura 15/06/2021

Rodrigo Cuevas, Leandre Clown i Clara Ingold, entre les apostes del Festival Ponent d'Andratx

La primera edició d'aquest festival, que neix amb la intenció de recuperar els carrers, se celebrarà els dies 1r, 2, 3 i 4 de juliol

ARA Balears
2 min
Un moment de l'espectacle de dansa 'Aigua', que es podrà veure al Festival Ponent.

PalmaRecuperar els carrers com a espai compartit és l'objectiu del nou festival d'arts vives de Mallorca, el Festival Ponent, d'Andratx. La idea és "ocupar l’espai públic d’una altra manera, per buidar les platges i tornar a la vila i gaudir de la comunitat i de l’experiència de compartir els carrers després de la posta de sol". Aquest gaudir en comunitat els carrers durant l'horabaixa serà els dies 1r, 2, 3 i 4 de juliol a Andratx, el Port i s’Arracó. En total, s'han programat 27 espectacles, i se'n veuran 9 cada dia excepte dia 1r, quan s'inauguri el festival. L'obertura anirà a càrrec de Rodrigo Cuevas, que donarà el sus al festival amb el seu espectacle Trópico de Covadonga.

Rodrigo Cuevas

Algunes propostes aniran rotant per les tres localitats per tal de descentralitzar el festival i que cada nucli pugui gaudir de les mateixes peces. Organitzat per l’Associació Cultural Microteatre i l’Ajuntament d'Andratx, la cita també és possible gràcies a la col·laboració d’associacions, col·lectius i entitats del poble i amb el suport del Consell de Mallorca.

La programació inclou propostes illenques molt variades, fins i tot avantguardistes. Hi serà Clara Ingold amb el seu darrer espectacle en solitari, Peajes, però també hi seran presents companyies com Hemanas Picohueso, Atirofijo Circ - POI, cia., Manipulats, Pluma o La Mecànica. També hi haurà, però, peces d'àmbit estatal de circ i teatre. Així, Leandre Clown vendrà amb el seu espectacle Fly me to the moon; Yllana Teatro i Nacho Vilar Producciones presentaran als carrers seva proposta teatral Glubs, i la companyia NUC hi serà amb espectacle de dansa aèria i circ titulat Aigua.

Un festival per al poble i del poble

Els mateixos veïns d'Andratx i les seves històries de vida també seran protagonistes del festival. La iniciativa neix per fer més forts els lligams i vincles de la gent del poble amb el festival i, també, entre ells. Les dramaturgues Aina de Cos, Marina Salas i Bernat Molina han recollit les històries dels andritxols per crear tres peces diferents de microteatre, que també es podran veure durant els dies de festival.

A més, en el marc del festival, els artesans del poble podran mostrar i vendre els seus productes en un petit mercat, i les agrupacions folklòriques dels diferents nuclis reprendran l’espai públic per fer-hi també actuacions. Els espectadors podran gaudir de descomptes a bars i restaurants dels tres nuclis amb la seva entrada.

Sostenibilitat

Finalment, un dels reptes amb què s’han trobat els organitzadors per posar en marxa el Festival Ponent ha estat el d’aconseguir una gestió cultural 100% sostenible. És per això que durant l’esdeveniment aquest tema es portarà a debat a través de diverses activitats de reflexió, com un col·loqui després de la peça infantil lúdica H2O, del Col·lectiu Diàlegs d'Art, i l’acció escènica Desgel, de Corcada Teatre.

stats