Cultura 12/08/2014

Mor l'actor Robin Williams

El seu assistent personal l'ha trobat a casa seva. S'ha suïcidat penjant-se al seu cinturó. Tenia 63 anys

Agències
2 min
Robin Williams ha mort als 63 anys / EFE

Los AngelesL'actor de Hollywood Robin Williams ha estat trobat mort aquest dilluns a casa seva, al nord de Califòrnia, segons un comunicat de l'oficina de l'agutzil del comtat de Marin. L'actor s'ha penjat fent servir un cinturó. L'ha trobat mort el seu assistent personal. Als braços tenia talls fets amb un ganivet.

L'intèrpret estava inconscient i no respirava quan han arribat els equips d'emergència, que s'hi han traslladat després de rebre una trucada d'auxili de l'assistent de l'actor.

Els metges han confirmat la mort de Robin McLaurin Williams, de 63 anys, poc després d'arribar –a les 12.02, hora local; les 21.02, hora catalana– i les autoritats han obert una investigació per aclarir les causes de la seva sobtada mort. Hores després, confirmaven que la causa de la mort ha estat el suïcidi. El protagonista de cintes com 'Good Morning, Vietnam', 'El club dels poetes morts' i 'Jumanji' s'ha tret la vida penjant-se. L'any 1997 va guanyar un Oscar com a millor actor secundari per 'Good Will Hunting'.

L'última vegada que es va veure a l'actor amb vida va ser a casa seva, aquest diumenge al voltant de les 22.00 hores, hora local. El seu cadàver ha estat examinat aquest dimarts pel forense, que també s'encarrega de les proves toxicològiques, segons ha confirmat l'oficina del agutzil.

L'actor va ingressar el mes passat en un centre de rehabilitació de Minnesota per rebre ajuda, si bé els seus representants van assegurar que Williams no estava consumint drogues ni alcohol i que havia anat al centre per "millorar i centrar-se" després d'un calendari de treball més llarg del que és habitual. L'actor patia una depressió.

L'esposa de Williams, Susan Schneider, ha fet públic un comunicat en què ha demanat privacitat després del succés, tal com ha recollit la cadena de televisió nord-americana CNN. "He perdut el meu marit i el meu millor amic, i el món ha perdut un dels seus artistes més estimats i un dels éssers humans més bells", ha dit. "Estic totalment desconsolada. En nom de la família de Robin, demanem privacitat durant el nostre període de profund dol. Esperem que el focus no estigui en la mort de Robin, sinó en els incomptables moments de felicitat i rialles que va donar a milions de persones", ha afegit.

stats