Cultura 23/04/2020

'Robatòrum per menjatòrum': un videorelat "confinat" de Sebastià Portell, Antònia Montroig i Joan Miquel Artigues

La fundació Mallorca Literària publica el primer conte audiovisual de la sèrie 'Escrit a casa', en què participen 36 artistes mallorquins

Ara Balears
1 min
Una de les imatges que Antònia Montroig ha creat pel videorelat

PalmaUn adult i una nina de set anys en bicicleta, fent el camí de ses Salines a Cas Parets. Conversen entre iguals perquè ni ell vol ser tractat com un gran, ni ella, com una nina. S'aturen. I a l'adult li arriba el record de la padrina, a la vora d'un ametler agafant ametlons, i dient-li a ell –que llavors tenia set anys– una lliçó popular: "Robatòrum per menjatòrum no és pecatòrum".

Sebastià Portell ha creat un relat durant el confinament en què l'escenari és una passejada en bicicleta després que Pedro Sánchez parlàs "d'una guerra que ningú entenia d'on sortia" i d'un enemic "que es propaga quan la gent s'ajunta". Les mesures es posarien en marxa de seguida, però ells encara no sabien que aquell seria el darrer horabaixa en molt de temps pedalejant.

El conte l'interpreta Joan Miquel Artigues i va acompanyat de les il·lustracions d'Antònia Montroig. És el primer relat de la sèrie 'Escrit a casa', una col·lecció de contes que reuneix 36 creadors illencs –escriptors, il·lustradors i actors– en un recull col·lectiu de relats escrits a Mallorca durant el confinament. Fruit d'aquest treball col·laboratiu, neixen 12 relats que es publicaran format audiovisual combinant paraula, veu i imatge.

stats