Publicitat
Publicitat

Roben l'esquelet del possible dinosaure trobat a Coll de Nargó

El fòssil tenia 65 milions d'anys d'antiguitat i es preveia acabar d'extreure'l divendres per traslladar-lo a Bellaterra

Les restes fòssils de l'esquelet que els investigadors de l'Institut Català de Paleontologia estaven extraient des de dilluns de la setmana passada a Coll de Nargó, a l'Alt Urgell, van ser robades dijous passat a la nit. Els treballs es trobaven en la fase final i els investigadors preveien extreure el fòssil, de 65 milions d'anys, divendres mateix, per tal de traslladar-lo a Bellaterra per restaurar-lo. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets. Hi ha antecedents d'espoli de fòssils a la zona malgrat que la legislació vigent prohibeix extreure'ls sense autorització i comercialitzar-los. 

Àngel Galobart, de l'Institut Català de Paleontologia, ha comentat que ''la troballa d'aquest fòssil havia aixecat molta expectació, ja que era la primera vegada que es trobava un esquelet que semblava força sencer en un lloc que sembla clarament una zona de nidificació''. La part visible de l'esquelet estava formada per cinc o sis vèrtebres i ossos que podrien pertànyer a l'extremitat superior de l'animal. No se sap si es tractava de les restes d'una cria de dinosaure o d'algun depredador d'aquests animals. 

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF