MÚSICA
Cultura 02/06/2017

Revolució emocional de Sílvia Pérez Cruz a l'Auditòrium de Palma

Més de 1.700 persones han omplit el teatre durant les més de dues hores i mitja de concert

Margalida Mateu
3 min
Sílvia Pérez Cruz i el quintet de corda presentant 'Vestida de Nit' a l'Auditorium de Palma.

PalmaSílvia Pérez Cruz és màgia i així ho demostra des de la primera nota que entona. En pocs moments ha aconseguit captivar el públic, les més de 1.700 persones que aquest dijous han omplit l'Auditòrium de Palma en la gira de la cantant amb el quintet de cordes 'Vestida de Nit'.

Han estat més de dues hores i mitja de revolució emocional d'artistes i públic en un concert musicalment d'elit i proper. Les paraules i anècdotes que explica Sílvia Pérez Cruz entre cançó i cançó conjuguen a la perfecció amb les cançons transcendentals i profundes del repertori.

L'artista ha encetat el concert amb el tema 'Luna llena', seguida del vals del Perú 'Mechita' i, com si el públic fóssim la seva família, ha descrit cada cançó que ha cantat, de tu a tu, en un escenari auster però que els músics han omplit.

Vestida de nit i de Cortana, Sílvia Pérez Cruz ha lluït a Palma el mateix vestit que va dur per la gala dels Goya i amb el qual va recollir el guardó a la millor cançó. A l'Auditòrium ha cantat algunes de les cançons de la banda sonora premiada: 'Cerca de tu casa', 'Verde', i l'aclamada 'No hay tanto pan', que ha fet aixecar el públic.

Sílvia Pérez Cruz a l'Auditorium de Palma.

Però Pérez Cruz va més enllà i, com els grans músics que són, saben improvisar. Malgrat que no tenien previst cantar 'Pare meu', la cantant havia llegit una piulada d'un fan poc abans de començar el concert que li demanava aquest tema, i a trio de violí, violoncel i contrabaix han fet tremolar els assistents amb aquest tema tan sentit.

Sílvia Pérez Cruz: Una músic de cada vegada més bèstia

El directe s'enriqueix encara més amb cinc músics d'excepció. L'han acompanyada el quintet de corda format per Joan Antoni Pich al violoncel, Miquel Àngel Cordero al contrabaix, Anna Aldomà a la viola, Carlos Montfort i Elena Rey, ambdós al violí.

També hi ha hagut moments per entonar la cançó 'Hallelujah' o temes més festius com 'La Lambada', dues versions molt pròpies de la cantant.

I quan ja semblava que el concert havia acabat, més sorpreses. Damunt l'escenari Sílvia Pérez Cruz ha cantat una tonada del segar mallorquina acompanyada del músic convidat per fer aquest tema Aleix Tobias (a la percussió). Amb la revolució emocional i musical encara en auge, Sílvia Pérez Cruz ha cantat la cançó que varen escriure els seus pares, 'Vestida de nit'.

Entre atacs de rialles i bon humor, els músics han enfilant el final del concertamb una espècie de popurri molt divertit que ha mesclat cançons tan diverses com 'Rehab', 'I'm a single lady', 'El tractor amarillo' i 'la Macarena'. Definitivament ha acabat amb tots els músics drets i ben a prop amb 'Gallo rojo, gallo negro', que fa fet exaltar el públic que omplia totes les butaques de l'Auditòrium, que aquest dijous ha vist un dels directes més potents que de ben segur recordaran.

Aquest dissabte, 3 de juny, els músics inauguraran el festival de Pedra Viva de Menorca.

stats