Cultura 15/09/2021

El "ressorgiment" dels cors del Palau amb Joyce DiDonato, Sir John Eliot Gardiner i Europa Galant

Les formacions aspiren a retrobar-se damunt l'escenari en el Concert de Sant Esteve

3 min
Foto de família de la nova temporada dels cors del Palau de Música

BarcelonaEls cors de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música ho han donat tot per fer front a les vicissituds del covid. Ara ha arribat el moment de començar a recuperar la normalitat. "Aquesta temporada és la del ressorgiment i el renaixement d'aquestes formacions, que malgrat la crisi no han aturat la seva activitat", diu la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla. El concert inaugural el farà el dia 20 la mezzosoprano Joyce DiDonato. Porta per títol My favourite things i és el que va haver de cancel·lar la temporada passada. Serà, com diu també Carulla, el tret de sortida d'una "gran programació" plena d'estrenes, gires i col·laboracions internacionals i la recuperació de concerts que no es van poder fer l'any passat. "Serà una temporada ambiciosa, potent i motivant", subratlla el director general del Palau de la Música, Joan Oller. Entre els plats forts hi ha la recuperació del debut al MÜPA de Budapest, amb ensalades i madrigals del Renaixement català; les actuacions amb els Tallis Scholars sota la batuta del seu director, Peter Phillips, amb la participació de l'Europa Galant i amb el director John Eliot Gardiner. "La nova temporada torna a situar els cors al centre de l'activitat", diu el director artístic dels cors de l'Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música, Simon Halsey.

Pel que fa a la nova col·laboració amb Eliot Gardiner, el Cor de Cambra i el Cor Infantil tornaran a posar-se sota la seva batuta per oferir L'enfance du Christ, de Berlioz, al costat del Monteverdi Choir i l'Orchestre Révolutionnaire et Romantique dins el cicle Palau 100 (al desembre). En l'àmbit internacional, l'Orfeó Català interpretarà al maig la Missa de Glòria de Puccini amb l'Orquestra Simfònica de Luxemburg, sota la direcció de Gustavo Gimeno, al Palau de la Música, el Théâtre de Champs Élysées de París i la Philharmonie de Luxemburg.

L'Orfeó, juntament amb els cors de la seva Escola Coral, estrenaran una obra de Marc Timón encarregada pel Palau en el marc del programa Barcelona Creació Sonora (abril del 2022), i també interpretarà Oltra mar de Kaija Saariaho, al costat de l'OBC i la Segona Simfonia de Mahler sota la direcció de Kazushi Ono. Pel que fa al Cor de cambra, cantarà al costat d'Europa Galant i sota la direcció de Fabio Biondi l'Orfeu de Monteverdi al Palau i a Madrid el febrer del 2022.

De Bach a Ferran Cruixent

A la programació del Cor Jove destaca la proposta De Bach a McCartney (maig del 2022) amb arranjaments a cappella de grans clàssics de tots els temps, o la col·laboració amb l'OBC i la soprano Patricia Petibon al Palau en el Festival Mozart (juliol del 2022). El Cor de Noies protagonitzarà el 25 de setembre la primera estrena de la temporada amb La victòria de la dona lluna, de Ferran Cruixent sobre textos de Jaume C. Pons Alorda, el poeta convidat d'aquesta temporada.

La màxima expressió de la tornada a la normalitat serà que tots els cors es puguin retrobar damunt l'escenari al Concert de Sant Esteve. També en relació amb les restriccions del covid, l'Orfeó Català ha sol·licitat al Procicat, a través de la coordinació de la Federació d'Entitats Corals de Catalunya, la possible revisió dels protocols sanitaris per analitzar si és possible que els cantaires puguin cantar sense mascareta. En paral·lel a la preparació de la programació, durant el tancament aquest estiu del Palau de la Música s'ha revisat, s'ha netejat el sostre de la sala i la lluerna que el presideix, s'ha renovat la maquinària de l'escenari i s'ha netejat l'orgue.

stats