Art
Cultura 11/11/2022

Els museus es replantegen el seu paper per construir la societat del futur

El rei Felip VI assisteix a la conferència anual del Comitè Internacional de Museus d'Art Contemporani, a Es Baluard de Palma

2 min
El rei Felip VI assisteix a la conferència anual del Comitè Internacional de Museus d'Art Contemporani a Es Baluard.

PalmaEls museus es replantegen el seu paper a la societat del futur. La 54a edició de la conferència anual del Comitè Internacional de Museus i Col·leccions d'Art Modern (CIMAM) s'ha inaugurat aquest divendres a Es Baluard, a Palma, amb l'assistència de més d'un centenar d'experts i curadors de tot el món.

Durant aquests dies de conferències i activitats, els agents culturals tindran l'oportunitat de parlar sobre els reptes que tenen els museus, com interactuen i s'organitzen per innovar, comunicar i educar. El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha explicat l'objectiu de la trobada, que durarà tot el cap de setmana: "Hem de repensar els reptes dels centres de creació contemporània. L'art i la cultura són fars i espais de reflexió sobre el futur". També, ha parlat de la necessària obertura dels museus a la ciutadania. Així, ha recordat que han de ser espais "canviants, segurs, i acollidors per a les cures de la comunitat".

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha volgut donar importància que "les Balears siguin ara mirades internacionalment per la cultura". A més, ha declarat que les Illes han captivat molts intel·lectuals al llarg de la història: "Per a nosaltres els museus són instruments per a la transformació de la nostra societat". En aquest punt ha coincidit el rei Felip VI: "Som molt afortunats que hagin triat Espanya per a aquest esdeveniment. Els museus d'art contemporani són finestres cap a un futur possible. Són espais de reflexió, conscienciació i trobada".

60 aniversari del Comitè Internacional

Amb motiu del 60è aniversari de CIMAM (1962–2022), la Conferència Anual d'enguany explorarà i reivindicarà la urgència perquè els museus s'adaptin i es converteixin en espais de trobada. La seva presidenta, Mami Kataoka, ha explicat la història: "L'organització ha anat creixent, estant present fins a 74 països. A més, gestiona diferents finançaments, mecenes i simpatitzants arreu del món".

stats