Cultura 04/04/2014

'Rendez-vou', de Jordi Larios, millor llibre de poesia dels Premis Cavall Verd

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per les Illes també ha guardonat la traducció de 'Per entre els dies' (Marin Sorescu), a càrrec de Corina Oproae i Xavier Montoliu

Arabalears
1 min

PalmaL'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per les Illes (AELC) ha lliurat el Premi Josep Maria Llompart a Jordi Larios per 'Rendezvous' (Cafè Central-Eumo), com a millor llibre de poesia en català publicat el 2013. El vicepresident de l’associació, Miquel Bezares, ha donat a conèixer avui migdia a l’hotel Costa Azul de Palma els noms dels guanyadors de la 31a edició dels Premis Cavall Verd.

D'altra banda, el Premi Rafel Jaume a la millor traducció poètica de l’any ha estat per Corina Oproae i Xavier Montoliu per la seva traducció de 'Per entre els dies', una antologia poètica de l’escriptor romanès Marin Sorescu editada per Lleonard Muntaner. El jurat estava format per Anna Casassas, Pere Joan Martorell, Joan Perelló, Begonya Pozo i el propi Bezares .

El vicepresident de l'AELC ha destacat que el jurat ha valorat l’obra de Jordi Larios ('Rendezvous') "per ser un treball lent, molt elaborat i un llibre de molta qualitat". Mentre que la traducció de Marin Sorescu realitzada per Xavier Montoliu i Corina Oproae ('Per entre els dies') ha suposat, en opinió de Bezares, “el descobriment d’un poeta fascinant". "Semblava que el llibre havia estat escrit originàriament en català”, ha sentenciat.

Miquel Bezares també ha ressenyat la gran quantitat d’obres poètiques publicades durant el 2013. “No sabem si la crisi és a tocar del seu final, però la producció poètica ha estat enguany molt important i de qualitat”. Bezares ha recordat que els Premis Cavall Verd són uns premis de la crítica, on un jurat escollit per l’Associació “tria els millors llibres de totes les obres poètiques en català editades durant l’any anterior”.

stats