Teatre
Cultura 09/03/2024

'Reis del món', premi al millor espectacle per l'Associació de Teatres Públics de les Balears

Els premis es lliuraran a l’Espai Circaire (Port d'Alcúdia) el dissabte 4 de maig

ARA Balears
2 min
Reis del món.

PalmaL'obra de teatre Reis del món ha estat guardonada amb el premi al millor espectacle de l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears (ATAPIB) dins dels guardons anuals d'aquesta entitat als espectacles escènics estrenats el 2023. Reis del món és l'adaptació al teatre de la novel·la homònima de Sebastià Alzamora, que aprofundeix en la relació entre el financer Joan March i l'orientalista Joan Mascaró, ambdós nascuts a Santa Margalida a final del segle XIX i personatges clau al segle XX.

Amb guió per al teatre de Josep Maria Miró, direcció de José Martret i interpretada per Toni Gomila (Joan March), Blai Llopis (Joan Mascaró), Carme Conesa (Kathleen Ellis, esposa de Mascaró) i Jordi Figueras (Emili Tremulles, director de Banca March), l'obra va ser produïda pel teatre Principal. Després d'una gira exitosa per diversos escenaris de les Illes, aquest mes de febrer se'n va estrenar la versió en castellà al Teatro de la Abadía de Madrid, on es van exhaurir les entrades per a totes les funcions. En l'adaptació al castellà, el personatge de Joan Mascaró fou interpretat per l'actor Rodo Gener.

Pel que fa als altres reconeixements que atorga l'Associació de Teatres Públics de les Balears, Bad moon d'Héctor Seoane ha obtingut el premi a la millor dramatúrgia. La millor direcció ha estat per a Marga López per Les maleïdes. La millor intèrpret femenina ha estat Marilén Ribot per Cuirassa oberta i el millor intèrpret masculí, Xavier Núñez per La fundació.

Els premis 2023 de l’ATAPIB es lliuraran a l’Espai Circaire (Port d'Alcúdia) el dissabte 4 de maig a les 12 h en el marc del IX Festival de Circ d’Alcúdia Circaire. Actualment, l'ATAPIB està integrada per l’Auditori d’Alcúdia, el Teatre d’Artà, els espais escènics de Calvià, els espais escènics de Capdepera, el Teatre de Lloseta, el teatre Principal de Maó, el teatre Principal de Palma, Sa Congregació de sa Pobla i els espais escènics de Sant Llorenç (auditori Sa Màniga).

stats