CALENT i FRED
Cultura 12/11/2016

Recepta: Negret amb vinagreta

Miquel Calent
1 min
NEGRET AMB VINAGRETA   INGREDIENTS

CuinerIngredients

  • Negret
  • Colflori
  • Patata
  • Ceba
  • Alls
  • Vi negre
  • Pastanaga
  • Espinacs
  • Taronja
  • Magrana
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre bo
  • Sucre en pols
  • Vinagre i espècies variades

Preparació

Netejam el negret i el tallam a bocins. L’adobam amb sal, pebre bo i oli d’oliva, i el deixam reposar un parell d’hores. El torram a foc fort just dos minuts. Feim un sofregit amb la ceba, els alls, la colflori i la pastanaga. Quan agafin bon color, hi posam els espinacs, la patata i una dosi generosa de les nostres aromàtiques preferides. Ho cobrim de vi negre i ho deixam coure mitja hora. Ho trituram emulsionat amb oli d’oliva. Tallam el tronxo de la colflori, que haurem reservat en cru, i el tallam ben menut. Feim uns grells de taronja al viu i esbajocam una magrana. Elaboram una vinagreta amb oli d’oliva, sal, sucre en pols i vinagre. Cal vigilar que no sigui molt àcida. Muntam el plat amb una cullerada de puré i el negret a sobre. Ho regam amb la vinagreta, a la qual afegirem la colflori, la taronja i el tronxo. Ho coronam amb germinat de rave. Bon profit!

stats