Cultura 25/08/2021

Rata Corner i La Biblioteca de Babel participen en el programa 'Afinitats electives' del Ministeri de Cultura

Es tracta d'una proposta que reuneix en trobades literàries dos escriptors i traductors que facin feina en les diferents llengües oficials de l'Estat

ARA Balears
1 min
El local de la llibreria Rata Corner.

PalmaRata Corner i La Biblioteca de Babel participen en el programa Afinitats electives, organitzat pel Ministeri de Cultura i Esport, a través del qual les dues llibreries de Balears acolliran durant setembre i octubre trobades entre escriptors. La iniciativa consisteix en xerrades literàries entre dos escriptors i traductors que facin feina en les diferents llengües oficials de l'Estat. L'objectiu és que "cerquin semblances, connexions i camins divergents entre les seves feines", segons han aclarit des del Ministeri en una nota de premsa.

A Rata Corner hi participaran, dia 10 de setembre, Sebastià Portell i Valeria Martínez Zaragoza. Dia 9 d'octubre, La Biblioteca de Babel acollirà la xerrada entre Juan Gómez Bárcena i Albert Pijuan. El Ministeri ha assenyalat que en el programa hi participen autors en castellà, català, gallec, basc, bable, valencià i aragonès. Pel que fa als gèneres, es parlarà de narrativa, poesia, il·lustració i traducció.

En total, en aquest programa hi participen 64 llibreries de 13 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella -la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, el País Basc, Galícia, les Balears, la Rioja, Madrid i el País Valencià). El nom de la proposta, Afinitats electives, s'inspira en l'obra homònima de Goethe, on es defensa que "només es pot entendre l'aliè en haver entès allò amb què hi ets afí".

stats