L'AGENDA CULTURAL

Una quinzena d'activitats culturals per començar la tardor

Descobreix també els actes d'oci que et proposa l'ARA Balears per a aquest cap de setmana

Rusó Sala.

Rusó Sala

'Mare Nostra'

La cantautora empordanesa Rusó Sala dóna a conèixer a Mallorca 'Mare Nostra', un espectacle en procés creatiu que proposa un viatge per les tradicions musicals mediterrànies, mares de la nostra cultura, tot fent-les dialogar amb l'actualitat a través de la cançó d'autor. Entre d'altres composicions, el recital inclou versos del 'Llibre d'Amic e Amat' de Ramon Llull cantats amb música araboandalusina. Veu i guitarra dansen al ritme de la percussió d'Aleix Tobias, creador i director de l'orquestra de percussió ibèrica Coetus. Aquest cap de setmana, Sala farà dues actuacions a l'illa. La de dissabte s'inclou dins el programa 'La lluna en vers' de la Fundació Casa Museu, mentre que la de diumenge s'inscriu dins els actes que envolten les festes del Vermar.

Dissabte 24 a les 19 h, a la Casa Museu Blai Bonet (c/ de Palma, 4. Santanyí). Diumenge 25 a les 19 h, als Cellers Vins Nadal (c/ Albaflor. Binissalem). 10€

MÚSICA

Concerts

Fira d'Artà

Aquest cap de setmana tenen lloc els darrers actes d'aquesta cita anual que comença el segon dissabte de setembre. Dia 24 a partir de les 21 h, la Coral de Son Servera i l’Orfeó Artanenc oferiran 'Un concert de cine', ple de melodies que pertanyen a bandes sonores de conegudes pel·lícules, al Convent dels Pares Franciscans; hi prendran part també els pianistes Pau Piris i Maria Francesca Danús. Quant a diumenge, a les 19 h s'hi durà a terme una altra sessió de la iniciativa 'Acosta't a la temporada simfònica', un concert de cambra en el qual intervindran músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Serà a l'amfiteatre de Na Batlessa i és gratuït.

Artà. Dissabte 24 a partir de les 21 h i diumenge 25 a partir de les 19 h

Elisabeth Braub

Festival Chopin

Conclou la primera edició del Festival Chopin de Joves Talents. L'encarregada de fer-ne la cloenda és la pianista alemanya Elisabeth Braub, que hi executarà obres de Beethoven, Prokofiev i Chopin.
Cel·la núm 2 de la Cartoixa de Valldemossa (pl. de la Cartoixa s/n). Dissabte 24 a les 21 h. A partir de 15€

'1 piano & 200 espelmes'

David Gómez

El jove pianista David Gómez continua delectant el públic amb els concerts que du a terme en indrets molt especials, els quals, a més, atorga una ambientació única gràcies a la llum de les dues-centes espelmes que l'envolten. El programa que interpretarà estarà integrat per obres de Lecuona,  Rakhmaninoff, Falla, Chopin i peces pròpies.

Finca Son Durí Moments (ctra. de Conilles, km. 9. Ma-3322. Camí de Son Durí. Manacor). Dissabte 24 a les 20 h. A partir de 30€

Blauets de Lluc i Coral Dagilelis

Cors

La Coral Dagilelis de Lituània torna la visita que els Blauets de Lluc, els alumnes de l'Escolania, els feren fa uns anys i totes dues formacions corals protagonitzaran un concert conjunt. A banda de l'oportunitat de gaudir d'aquestes veus celestials, hi haurà gelat i coca.
Claustre del Convent de Sant Domingo (c/ de Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Dissabte 24 a les 20 h. A partir de 10€

Negrei3colors

Folk pop

Jaume Bergas (veu, guitarra acústica i piano), Xavier Orestes (guitarra elèctrica i harmònica), Rafel Gallent (baix), Miquel Marquès (bateria) i Biel Fiol (violoncel) són els membres d'aquest grup de folk pop intimista. Oferiran un concert compost de temes propis i per versions de poemes de Miquel Cardell, Sebastià Alzamora, Damià Huguet i Joan Perelló.
Claustre de Sant Bonaventura (c/ del Convent, 19. Llucmajor). Dissabte 24 a les 21.30 h. Gratuït

Noelia Tomassi

Folklore argentí

Noelia Tomassi va néixer a Buenos Aires (1984) i a 7 anys va començar a cantar. Instal·lada a Espanya a 19 anys, desenvolupa una gran habilitat per al pop, soul i blues, estils que encara canta molt sovint. A partir de 24 anys descobreix el jazz. L’any 2014 Noelia Tomassi fa una estada a París, on aprofundeix en el tango i altres estils del folklore argentí. En tornar a Mallorca comença un projecte personal de composició de peces pròpies, que aviat veurà la llum en forma de disc.
Auditori Sa Màniga (Son Galta, 24. Cala Millor). Dissabte 24 a les 20.30 h. Gratuït

Posta de Sol

Concert benèfic

Com cada any, s’organitza el concert Posta de Sol al castell de Capdepera. És un concert  benèfic per recaptar fons per als estudis dels alumnes de l'Escola de Música de Capdepera.
Hi ha diferents escenaris on actuen artistes locals i forans. És un acte en el qual es pot gaudir de bona música, menjar casolà mallorquí i de la preciosa  posta de sol a l'horitzó gabellí. Hi actuaran Batucap, Agrupació Castell de Capdepera, Combos, M. Antònia Gomis i Marina Cursach (dansa), Alma del sur flamenco, SAXambTU, Fallen Heroes, Protoolls trio i Where  is my wine.
Castell de Capdepera. Dissabte 24 de 17 a 21 h. 5€

IMPORTANT: A causa de la pluja, el concert ha estat ajornat a diumenge, 25 de setembre, a les 16 h.

ESDEVENIMENTS

'Swing per a Cas Quitxero'

Solidaritat

Per mostrar el suport als treballs d'excavació i neteja que es duen a terme a les murades talaiòtiques de Cas Quitxero, s'ha preparat una jornada sabatina especial. A les 18.30 h, 'masterclass' sobre el jaciment (inscripció: 5 euros); a les 20 h, conferència al Liceu a càrrec de Jorge Argüello i Ramon Martín amb el nom d''Excavación arqueológica de la muralla talayótica de Cas Quitxero (Proyecto de recuperación del Patrimonio Arqueológico del Pla de Sant Jordi)'; com a cloenda, concert del Gipsy Jazz Quintet, sessió de discjòquei i ball a la plaça.
Plaça del Bisbe Planas de Sant Jordi ( Palma). Dissabte 24 a partir de les 18.30 h.

ESPECTACLES

'Cabaret, el musical de Broadway'

Gira 50è aniversari

El 20 de novembre de 1966 es va estrenar al Broadhurst Theatre de Broadway el musical Cabaret, produït i dirigit per Harold Prince. Inclou diverses cançons emblemàtiques de la història dels musicals -‘Willkomen’, ‘Cabaret’, ‘Money money’- i és considerat com una de les hores mestres del teatre musical de tots els temps per la seva intensitat dramàtica, la profunditat dels personatges i la qualitat de la seva partitura El 1972 es va portar al cinema, una pel·lícula dirigida pel mític Bob Fosse, premiada amb 8 Oscars, 12 Premis Tony, 3 Premis Oliver i 3 Premis Drama. Aquesta gira 50è aniversari està interpretada en els seus papers protagonistes per Armando Pita (Emcee) i Alejandro Tous (Cliff Bradshaw). La direcció musical és a càrrec del mestre del teatre musical Jaime Azpilicueta.
Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 24 a les 18 h i a les 22 h i diumenge 25 a les 17 h i a les 20.30 h. A partir de 29€

‘Crazy class’

Om Imprebís

Una magistral classe de teatre, un espectacle ple d’humor i d’amor a aquest meravellós món, una funció trepidant on els actors canvien d’un personatge a un altre de manera vertiginosa. L’espectacle més divertit dels darrers anys. És creat i dirigit per Santiago Sánchez i Michel López i interpretat per Carles Castillo, Carles Montoliu, Santiago Sánchez, Elena Lombao.

Teatre del Mar (C/de Llucmajor, 90. El Molinar). Dissabte 24 a les 21 h i diumenge 25 a les 19 h. A partir de 15€

TEATRE

'Habrá Kadabra?'

Burball 2016

La parella composta per Pere Rafart i Paco Hernández du a la XII Mostra de teatre aficionat de Palma el seu xou, que mescla el monòleg, la màgia i la música de manera divertida i interactiva.
Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte 24 a les 20 h. 9€

Microteatre

Uep Teatre Palmanyola

Aquesta companyia palmanyolina serà la protagonista de la sessió dominical de la Mostra de teatre d'aficionat de Palma. S'hi representaran les micropeces 'El judici d'en Butzeta', 'Ses monges i ses verdures', 'El Lucito' i 'Atrac al banc'.
Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Diumenge 25 a les 20 h. 8€

'Es güelu'

Javier Matesanz

Aquesta obra recull una història familiar sobre els records, tant els que són bons com els dolents. És escrita i dirigida per Javier Matesanz, mentre que el repartiment l'integren Enric de las Heras, Joan Carles Bestard, Catalina Rosell, Martí Serrano i Adrià Amorós.
Casa del Poble d'Esporles. Dissabte 24 a les 20.30 h. A partir de 12€

'El mètode Grönholm'

Amateur

Jordi Galeceran és l'autor d'aquesta comèdia que se centra en la competitivitat i de fins on som capaços d'arribar per aconseguir el que volem. Els protagonistes són quatre candidats, tres homes i una dona, que es presenten a la fase final d'unes proves que ha organitzat una important multinacional per triar un alt executiu.
Teatre Principal de Santanyí (c/ del Bisbe Verger, 38). Dissabte 24 a les 20 h. 5€

‘Sola’

Ápeiron Teatro

‘Sola’, unipersonal d’improvisació a l'estil dels clàssics, és una aventura, un risc, un joc d'improvisació que realitza un exercici estilístic com un repte veritablement actoral: la possibilitat de mostrar com en el buit total, un actor se sosté i vola amb les seves eines, la font inesgotable de l'emoció, de la ficció, de la vida escènica. Durant poc més d'una hora es pot veure com, a partir dels títols o paraules suggerides pel públic, sense més artificis que els recursos de l'actriu Pilar Villanueva i l’acompanyament musical de Griselda Ashari Martínez es construeixen petites obres de teatre.  
Teatre Sans (Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 24 a les 20.30 h i diumenge 25 a les 19 h. 12€

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF