LITERATURA INFANTIL
Cultura 26/05/2016

'Què s'amaga dins els bosc', d'Aina Bestard, torna a Palma després de triomfar a 12 països

S'han venut més de 35.000 còpies i a Rússia ja van per la segona edició. Al setembre, l'autora publicarà 'Què s'amaga dins el mar'

Y.tarramera
2 min
'Qué s'amaga dins els bosc' d'Aina Bestard torna a Palma desprès de triomfar a 13 països

PalmaEl llibre on res no és el que sembla de la il·lustradora mallorquina Aina Bestard ha tornat aquest dijous a presentar-se a Palma, cinc mesos després de fer-ho per primer cop a la llibreria Agapea. En aquesta ocasió, l'espai afortunat ha estat la botiga Rata-Corner, on desenes d'infants, i també adults, esperaven poder felicitar personalment l'autora i il·lustradora d'un llibre infantil aclamat i traduït a 12 idiomes i del qual ja s'han venut més de 35.000 còpies.

'Què s'amaga al Bosc', editat originalment en català per Cossetània, permet veure tot un món que a simple vista no hi és, gràcies als filtres de color (vermell, blau i verd) de les lupes que vénen amb el llibre. Així, la història d’aquest llibre, la creen i viuen en primera persona els infants jugant amb les lupes i descobrint els secrets amagats al bosc, que semblen no ser-hi; però gràcies a la màgia, va sorgint la vida d’aquest fantàstic bosc que ha creat Bestard.

Durant la seva curta visita a l'illa –viu actualment a Barcelona– l'autora ha aprofitat el matí per presentar el llibre a un espai poc habitual, però "molt gratificant": l'escola Sa Marina de Llucmajor. Davant els alumnes de 3r d'ESO, Bestard ha hagut de fer front a l'espontaneïtat i les curiositats dels nins i nines, que a més d'entusiasmar-se amb les lupes, li han demanat què sentia quan dibuixava a si era una persona ordenada. "Ha estat una gran i divertida experiència", explicava a l'ARA Balears la mallorquina.

Aina Bestard arriba a Palma després de triomfar a la Fira del Llibre de Bolonya i també a la de Varsòvia (Polònia), on va assistir amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB). Precisament a Varsòvia, algunes de les il·lustracions es van imprimir a una mida de 2x2m i es van exposar al Museu Nacional d'Art Modern perquè tothom pogués descobrir, amb la lupa, tot el que amaga un llibre que a Rússia ja va per la segona edició (la primera era de 5.000 exemplars).

Segons ha explica la mateixa autora, el llibre tindrà la seva continuïtat el proper setembre, quan es publicarà 'Què s'amaga dins el mar'.

stats