Música
Cultura 23/12/2022

La quarta edició del Jazz Festival Palma tindrà més representació femenina que mai

Es farà entre els dies 2 i 19 de febrer

ARA Balears
2 min
Concert de Jazz a Palma

PalmaLa quarta edició del Jazz Festival de Palma, del 2 al 19 de febrer de 2023, aviva la presència femenina i de solistes, amb actuacions com la de la trompetista Yass Ahmed, el grup All-Woman Jazz Band, i el baixista Víctor de Diego, entre d'altres.

Així ho han anunciat en una roda de premsa aquest divendres el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Conteras, i el director artístic del Jazz Festival 2023, Ferran Pereira, on han avançat que al gener es presenta un programa complementari que tindrà lloc en els barris de Palma. "Aquesta tercera edició torna a apostar per oferir a la nostra ciutat una àmplia varietat d'estils de jazz amb referents estatals i internacionals del gènere musical", ha indicat Noguera.

Pel que fa al programa complementari que es presentarà al gener, Noguera ha concretat que les actuacions estaran "obertes a tots" amb l'objectiu que aquesta oferta cultural "surti del centre de la ciutat cap als barris". "No es tractava només recuperar aquest festival, també era acostar-lo a la ciutadania i a altres espais. Per això, la música jazz arribarà als barris de Palma", ha comentat Noguera.

La trompetista, compositora i productora Yass Ahmed, premi Album de Jazz de l'Any de la revista 'The Wire', actuarà el 10 de febrer en el Xesc Forteza. Per part seva, l'11 de febrer estarà protagonitzat per les sis dones del grup All-Woman Jazz Band, i pel baixista del País Basc Víctor de Diego. Entre el 13 i el 17 de febrer se celebraran diferents 'jam sessions', fins a l'actuació el dia 16 de febrer de l'intèrpret i compositor Carlos Sarduy, que deixarà pas el dia 17 a Eli Degibri, premi Landaua al jazz 'performance', un autor que no va poder actuar en la passada edició del Jazz Festival. Finalment, Gillespie Big band i Berta Moreno Afro-Jazz Soul Project finalitzaran el festival amb les seves actuacions el 18 i 19 de febrer, respectivament.

stats