Cultura 03/04/2020

Quaranta fotografies de Toni Catany per al confinament

La Fundació Toni Catany penjarà, durant tot el mes, fotografies del seu arxiu, seleccionades expressament per als "temps difícils que ens ha tocat viure"

Ara Balears
1 min
Una de les imatges ja disponible, 'Venècia nº 128. 2003'.

PalmaLa Fundació Toni Catany ha llançat la iniciativa '40 fotografies per una quarantena'. Consisteix a penjar cada dia una fotografia de l'arxiu de Toni Catany, "en una selecció expressament preparada per a aquests temps difícils i extranys que ens ha tocat viure", expliquen en un comunicat. Acompanyen cada una de les fotografies notes, comentaris o observacions fetes, en alguns casos, pel mateix fotògraf i, en altres casos, per altres fotògrafs, amics, artistes, crítics i poetes.

La Fundació pretén, d’aquesta manera, "sumar-se humilment a la gran quantitat d’iniciatives culturals que aquests dies intenten traslladar a la xarxa, l’únic espai on no hi ha ni restriccions ni distanciament social obligatori". També "per mantenir una finestra oberta, per a tots els amants de la fotografia, a l’obra de Catany, i en l’espera d’un futur més lluminós i reconfortant".

Exposicions ajornades

La fundació tenia previstes per a aquest abril dues exposicions. La primera, Altars profans, que fou la darrera sèrie creativa del fotògraf llucmajorer, i que s’havia d’inaugurar a diversos espais de Formentera dia 15. La segona era la mostra de la primavera al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor que enguany, en el marc de la iniciativa Els fotògrafs de la col·lecció de Toni Catany, havia de portar a Mallorca, per primera vegada, una exposició individual amb l’obra de la fotògrafa holandesa Carla van de Puttelaar.

stats