Publicitat
Publicitat

Es podria publicar una novel·la inèdita de García Márquez

L'editor de la seva biblioteca diu a RAC1 que la decisió està en mans dels hereus, tot i que és una novel·la inacabada

Que existia una novel·la inèdita, que García Márquez mai va publicar perquè no estava convençut de com havia d'acabar, ja se sabia. 'En agosto nos vemos' és un volum de 150 pàgines, cinc capítols, i té sis finals diferents. L'escriptor havia decidit que no el publicaria. Ara la decisió està en mans dels seus hereus.

L'editor literari de Penguin Random House Claudio López de Lamadrid ha afirmat a RAC1: "Està escrita en un 85%. No la va arribar a acabar. No es va editar per això. El final està massa obert. No sé si es publicarà. Es podria publicar perfectament. Abans o després sortirà, com a novel·la inacabada, no conclosa. Crec que s'ho mereix. Dependrà dels hereus".

L'obra explica la història d'una dona que li és infidel per primera vegada al seu marit després de 23 anys de matrimoni. Un 16 d'agost viatja a una illa per anar al cementiri a veure la seva mare i acaba amb un home que li deixa un bitllet a la tauleta de nit. Des de llavors, cada any fa el mateix viatge esperant que li passi alguna cosa. 

La malaltia va arribar abans que García Márquez, gran perfeccionista, pogués deixar-la conclosa definitivament. L'última obra haurà estat la novel·la curta 'Memoria de mis putas tristes' (2004), si exceptuem la recopilació d'articles 'Yo no vengo a decir un discurso'.

Segons l'editor, no hi ha més novel·les als calaixos. També ha afegit que es reeditarà l'obra de García Márquez: "Està llesta. Els meus últims contactes amb l'autor van ser per ensenyar-li el redisseny de la seva biblioteca. Els sis primers títols, que són els més coneguts, ja estan llestos al magatzem. Ho teníem previst per Sant Jordi".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF