Cultura 19/11/2018

Les propostes del CAC Palma d'Arts Visuals s'estenen per la ciutat

Es tracta de sis projectes que combinen les arts visuals i la participació ciutadana i que es duran a terme a diferents barriades i espais de Palma

M.a.
2 min
Llorenç Carrió i Francisca Niell amb els responsables de les propostes seleccionades

PalmaDiferents espais de Palma acolliran els primers projectes del grup de treball del CAC Palma d’Arts Visuals. El resultat és l'execució de sis projectes participatius amb l’objectiu d’aconseguir retorn social a través de les arts visuals.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que durant el 2018 “un grup obert d’artistes, mediadors culturals i també agents i professionals d’àmbits diversos (social, sanitari, entre d’altres), s’han reunit cada quinze dies durant el 2018 per explorar fórmules directes de participació del sector de les arts visuals des de la cogestió amb l’Ajuntament”.

Les sis propostes disposaran de 3.000 euros cadascuna i varen sorgir d’una convocatòria pública. Les persones encarregades de la tria dels projectes han estat del col·lectiu Harinera a Saragossa. Des de l'Ajuntament comenten que el grup obert que s'ha anat reunint cada quinze dies és el que ha proposat quins agents externs farien la valoració dels projectes. En total s'han presentat 21 propostes, d'entre les quals s'han seleccionat les sis que es posaran en marxa.

Les propostes

'Garaudoscopi'. Un projecte d'Enric Socias que es farà al barri de Pere Garau de Palma al llarg de novembre i desembre del 2018. A través de tallers i activitats artístiques es recolliran opinions personals sobre l'experiència urbana. Del procés es projectarà un compendi audiovisual dels tallers i activitats a la façana del mercat de Pere Garau el 22 de desembre.

'Placeres i Plaers'. La proposta artística de Mar Barceló i Rosa García es desenvolupa mitjançant diferents tècniques i la intervenció directa a l’espai urbà. L’objectiu és cercar la reapropiació per part dels ciutadans de l’espai comú com a lloc de producció cultural així com posar en valor la figura de la dona emprenedora a través de les placeres. El resultat es podrà veure al quiosc de Palma Activa del mercat de l’Olivar del 10 al 16 de desembre del 2018.

'FICAE Nòmada Les veus dels pacients'. Es tracta d'un projecte en dues vessants creat per Sonia Justo i Ricard Mamblona. Per una banda, la dinamització de trobades d'associacions de salut, amb un treball de didàctica sobre els llenguatges i possibilitats del cinema; per una altra, el de registre i edició d'un material en format videoresum del treball realitzat, i la seva posterior distribució entre les associacions i en mitjans de comunicació i de difusió. Les sessions de feina ja s’han iniciat i el resultat final podrà veure’s el 2019 en el festival FICAE.

'Es Fortí Creatiu'. Projecte de Mural col·lectiu i participatiu d'Alelí Mirelman amb els veïns del Fortí a la plaça de Madrid per visibilitzar la transformació del barri de Palma els darrers anys. El 24 de novembre es farà el mural.

'NoSaltres'. Un projecte col·laboratiu dirigit per Magda Garzón, Leticia María i Irene Pascual entre un grup de joves d’institut i un grup de veïns del barri (grans o adults), que escorcolla i qüestiona la ciutat antiga de Palma. El projecte s’inicia al 2018 i podrà veure’s al teatre Principal l’abril del 2019.

DVI. El D.V.I. és un espai que se situa entre el projecte i la improvisació. És una escola d’art, educació i política, una aposta de la xarxa social. Es podrà veure al museu Krekóvic la segona quinzena de desembre i està coordinat per Claudia del Río i Claudio Capeyini.

stats