PROPOSTA CULTURAL

Teatre amb textos inèdits a la primera semifinal del III Torneig de Dramatúrgia de les Illes

A més, música, cinema, literatura, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

III Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears / Teatre

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma) / Dia 11 a les 20.00 h

Primera semifinal del III Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, una iniciativa de Produccions de Ferro. Toni Gomila n’és el mestre de cerimònies. Carme Planells, Salvador Oliva, Catalina Inès Florit i Xisco Rosselló s’enfrontaran amb textos inèdits que seran jutjats pel públic, el qual ha de triar l’obra que li agrada més sense saber qui n’és l’autor. 5 euros cada funció i abonament de 12 euros per als tres desafiaments.

‘Cristalls líquids’ / Lectura

Hat Bar (carrer de Sant Esperit, 18. Palma) / Dia 11 a les 21.00 h

Dins ‘El cau de la llebre’, l’espai del Hat Bar dedicat a la literatura, Àngel Terron llegeix alguns dels poemes del seu llibre inèdit ‘Cristalls líquids’.

‘El traductor’ / Presentació de llibre

Llibreria Drac Màgic (carrer de Jeroni Antich, 1. Palma) / Dia 11 a les 19.00 h

Jovi Lozano-Seser presenta a la llibreria Drac Màgic de Palma la seva novel·la ‘El traductor’, de l’editorial AdiA Edicions i amb què va aconseguir el Premi Vila de Lloseta. L’acompanyarà l’editor Pau Vadell.

‘El mar’ / Cinema i col·loqui

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma) / Dia 11 a les 20.00 h

Dins el cicle ‘80: 1936-2016’, organitzat per la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, es projecten produccions d’aquí i de fora sobre els fets ocorreguts durant la Guerra Civil. ‘El mar’, d’Agustí Villaronga, és una pel·lícula basada en la novel·la de Blai Bonet que té el mateix títol i que mostra com es va viure la guerra a Mallorca a través de dos personatges units en la infantesa que, després d’uns anys separats, es retroben. Presentació i comentaris a càrrec de Biel Mesquida.

'Sing Street' / Cinema

Cinemes Canal Salat (carrer de Sant Antoni M. Claret, s/n. Ciutadella) / Dia 11 a les 20.30 h

El Cineclub de Joventuts Musicals de Ciutadella projecta la pel·lícula irlandesa ‘Sing Street’. Aquest film de John Carney, que va ser nominat com a millor comèdia musical als Globus d’Or, és la història d’un jove de 15 anys que, per evadir-se dels conflictes de ca seva, crea una banda de música. En VOS (anglès).

Kioto / Concert

Shamrock Fun Place (passeig Marítim, 3. Palma) / Dia 11 a les 00.00 h

El Shamrock Fun Place ofereix una gran varietat d’estils musicals (jazz, blues, reggae, rock, soul, funk...). En aquesta ocasió hi actuarà el grup Kioto, que versionaran les millors cançons de la història de la música. Per exemple, temes de Queen, The Eagles, The Beatles, The Police i AC/DC.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Històries d’una història’ / Exposició

Residència de ses Salines / Fins al 23 de gener

Jaume Bonet ha fet fotografies durant quaranta anys per les festes de Sant Bartomeu, i els anys 90 cada any feia una projecció de diapositives de reportatges del poble. Li concediren el Grumet de Sal l’any 2000. En aquests moments, l’Ajuntament li ha organitzat una exposició del seu arxiu fotogràfic. Es pot visitar cada dia de 15.30 a 17.30 h.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

‘Des[cos]ificades’ / Exposició

Claustre de Sant Domingo (av. de les Germanies, s/n) / Fins al 14 de gener

‘Des[cos]ificades’ és una exposició fotogràfica de Gema Domínguez i Christian Ponce. És una acció feminista que utilitza la fotografia com a eina per a la transformació personal i col·lectiva d’unes dones, Nosaltres. Peludes, cridaneres, celulítiques, sudakas, passionals, gitanes, insubmises, excessives, grotesques, grosses, despentinades, desvergonyides, sobiranes, impertinents, flaques, irreverents, gojoses... coma protagonistes de l’alliberament de les normes que dicten i construeixen els estereotips hegemònics.

‘La caverna’ / Exposició

Sa Quartera Centre d’Art (plaça de la Quartera, s/n. Inca) / Fins al 18 de gener

L’obra de Tomeu Coll es caracteritza per la mescla d’elements figuratius -on destaquen la figura humana i elements geomètrics plens de simbolisme- sobre fons abstractes on predominen sempre les tonalitats ocres. La seva temàtica es mou molt sovint entorn de la societat i cerca establir un diàleg, a vegades crític, amb l’espectador.

‘Els Tretze de na Pola’ / Exposició

Casal Son Tugores (Alaró) / Fins al 15 de gener

El Casal Son Tugores acull l'exposició ’Els Tretze de na Pola’, de Rafa Forteza, fruit d'una col·laboració entre l'Associació de Dimonis d'Alaró i l'artista Rafa Forteza resident a la localitat. Amb aquest títol es presenten els tretze nous vestits de la nova colla dels Dimonis d'Alaró inspirats en el misteriós Avenc de na Pola.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF