Música

El Primavera Sound 2022 tindrà beneficis fiscals com a "esdeveniment d'excepcional interès públic"

Els pressupostos de l'Estat recullen el suport del ministeri de Cultura al festival

2 min
Públic a l'entrada del festival Primavera Sound l'any 2018.

BarcelonaEls pressupostos generals de l'Estat que s'han aprovat aquest dimarts inclouen una disposició addicional segons la qual el 20è aniversari del Primavera Sound, que se celebrarà el 2022, està considerat com a "esdeveniment d'excepcional interès públic". Això implica que des de l'1 de gener del 2022 i fins al 31 de desembre del 2024 el festival s'acollirà al règim fiscal que preveu l'article 25 de la llei espanyola 49/2002, relativa a entitats sense finalitats lucratives i a incentius fiscals al mecenatge. Els beneficis fiscals del festival seran els màxims establerts per la llei.

Segons explica en un comunicat Gabi Ruiz, codirector del Primavera Sound, rebre aquest "distintiu per part del ministeri de Cultura suposa un orgull i un reconeixement a la passió i l'esforç" dedicats a crear "un dels esdeveniments més importants del país". "N'estem molt agraïts i continuarem treballant perquè aquest festival estigui a l'altura de la seva pròpia història i identitat com la gran cita de la música en directe del sud d'Europa", afegeix Ruiz, que fa unes setmanes va plantejar la possibilitat que el festival abandonés Barcelona perquè l'Ajuntament encara no havia autoritzat el format proposat per a l'edició del 2023. Posteriorment es van intensificar les negociacions entre el consistori i el festival per arribar a un acord.

A més del Primavera Sound, en els pressupostos de l'Estat de l'any que ve també tenen el reconeixement d'esdeveniment d'excepcional interès públic el centenari del naixement de Victòria dels Àngels, el 50è aniversari de la mort de Picasso i el centenari de la mort de Sorolla. Fora de l'àmbit cultural, té el mateix reconeixement el bicentenari de la Policia Nacional, l'Any d'Investigació Santiago Ramón y Cajal 2022, la setena Conferència Mundial sobre Turisme Enològic de l'OMT 2023, el programa de preparació dels esportistes espanyols per als Jocs de París 2024 i el centenari de la Federació Aragonesa de Futbol, entre d'altres.

stats