ART
Cultura 20/09/2017

'Present immediat' recull una selecció acurada d'obres guanyadores de certàmens municipals d'art de Mallorca

L'exposició col·lectiva es pot visitar al primer pis del Centre de Cultura Sa Nostra

Margalida Mateu
1 min
La mostra 'Present immediat, una revisió dels certàmens municipals d'arts plàstiques i visuals a Mallorca (2002-2017)'

Palma15 artistes i 16 obres de 9 certàmens d'art de municipis de Mallorca conflueixen al centre de Cultura Sa Nostra en la mostra 'Present immediat', una col·lectiva comissionada per Pilar Rubí que fa una acurada selecció dels fons artístics dels pobles de Mallorca.

La mostra aglutina obres d'Arantxa Boyero, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Lara Fluxà, Bel Fullana, Grip Face, Las Taradas, Nauzet Mayor, Neus Marroig, Levi Orta, Tomàs Pizá, Marta Pujades, Francesc Ruiz i Laura Torres Bauzà. Tots tenen en comú haver estat guardonats en certàmens municipals d'arts plàstiques i visuals que s'han convocat en els darrers quinze anys a Mallorca.

El vicepresident primer, Francesc Miralles, amb la comissària de 'Present Immediat', Pilar Rubí, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus i Jordi Mulet, responsable de Relacions Institucionals de BMN-Sa Nostra.

'Present immediat. Una revisió dels certàmens municipals d'arts plàstiques i visuals a Mallorca (2002-2017)' és l'aposta del Departament de Cultura del Consell amb motiu de la Nit de l'Art 2017 de Palma.

Per a la confecció de la mostra, la comissària, Pilar Rubí, ha trescat per les col·leccions d'art contemporani i fons de 9 municipis de l'illa (Binissalem, Calvià, Felanitx, Inca, Manacor, Marratxí, Palma, Pollença i Santanyí), d'on ha nascut una selecció de setze obres amb una presència destacada de creadors locals, als quals se'n sumen d'estatals i d'internacionals.

stats